Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Incendii pe bandă rulantă în Mehedinți

 

Sfârșit de săptămână încărcat de evenimente pentru pompierii mehedinţeni, care au intervenit pentru stingerea a 18 incendii. 14 dintre acestea au izbucnit la vegetaţie uscată, două la locuinţe şi alte două la depozite de furaje.

Cele 14 incendii de vegetaţie uscată s-au manifestat în localităţile: Drobeta Turnu Severin – zona Schela Cladovei şi Calea Târgu Jiului, Pătulele, Jiana, Zegaia, Şimian, Strehaia, Vânju Mare, Iloviţa, Fântâna Domnească, Burila Mică şi Jidoştiţa (3), flăcările cuprinzând circa 80 de hectare de vegetaţie uscată. În localitatea Jidoştiţa, unul dintre incendiile care s-a manifestat la vegetaţia uscată a afectat şi circa 30 de buşteni de viţă de vie, dar şi circa 15 pomi fructiferi. Pentru toate cele 14 incendii, cauza probabilă a izbucnirii lor a fost determinată de folosirea focului deschis în spaţii deschise.

Pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă generate de folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi recomandă cetăţenilor ca arderea să se execute: în condiţii meteorologice fără vânt, numai pe timp de zi, sub supraveghere permanentă, şi în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier sau construcţii, dar şi  fără a afecta reţelele electrice şi de comunicaţii.

De asemenea, cetăţenii trebuie să dispună de mijloace şi materiale pentru stingerea eventualelor incendii, să nu părăsească locul arderii înainte de a stinge focul şi să nu acopere focarele cu pământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.