Skip to content
Ediția de astăzi Recent

ÎNCERCĂRI PENIBILE de a drege busuiocul în SCANDALUL de la Spitalul Județean de Urgențe din Drobeta Turnu Severin

Ca și cum Spitalul Județean de Urgențe din Drobeta Turnu Severin nu ar fi în subordinea Consiliului Județean Mehedinți, președintele Aladin Georgescu pare luat prin surprindere de ceea ce se petrecea în ”ograda” sa și spune că va lua ”măsuri urgente pentru remedierea situației”. ”Nu ne putem juca cu sănătatea celor care vin să se trateze în această unitate. Voi cere măsuri urgente pentru remedierea situației și voi propune internalizarea serviciului alimentar. În prezent, acesta este externalizat, firma care are acest contract fiind amendată pentru neregulile constatate. Internalizarea este o soluție bună, aceasta fiind deja aplicată cu succes în cazul spălătoriei”, spune Aladin Georgescu într-o postare pe Facebook. Președintele Consiliului Județean Mehedinți uită să menționeze în postarea sa că în data de 8 octombrie 2019 l-a numit la conducerea Spitalului Județean Mehedinți, pe șeful său de cabinet, Ionuț Șerban.

Ori argumente de genul ”în toate întâlnirile pe care le-am avut și în pozițiile publice, am cerut personalului medical și angajaților Spitalului să își facă datoria așa cum trebuie și să pună interesul pacienților pe primul loc” pică în situația în care spitalul este condus chiar de omul tău de încredere.

Tot într-o încercare jenantă de a spăla busuiocul, Aladin Georgescu împreună cu primarul Marius Screciu s-au fotografiat astăzi prin câteva cabinete medicale din secția cardiologie, unde vezi Doamne Primăria municipiului ar fi alocat bani pentru dotarea cu echipamente medicale.

Control dispus de prefect

Un control dispus de prefectul Cristinel Pavel a scos la lumină nereguli grave în ceea ce privește respectarea condițiilor igienico-sanitare din Spitalul Județean de Urgențe din Drobeta Turnu Severin.

”După scandalul de anul trecut când Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu-Severin a fost închisă după ce patru pacienţi au decedat fiind depistaţi cu infecţii nosocomiale, eu cred că această unitate medicală ar fi trebuit monitorizată 24 de ore din 24 de autoritățile statului. Din acest motiv, dar și pentru că am primit numeroase sesizări și reclamații din partea cetățenilor am dispus un control la spitalul județean și la celelalte unități medicale din județ pentru a vedea clar situația în care se prezintă, dacă se respectă normele igienico-sanitare, un aspect foarte important pentru pacienții care se internează aici. Vreau să vă spun că nu voi tolera nicio clipă ca în acest spital să nu se respecte condițiile igienico-sanitare, iar controalele vor continua până când deficiențele constatate vor fi remediate”, a declarat miercuri, 19 februarie, prefectul Cristinel Pavel.

Ce spune ministrul Economiei 

Premierul Victor Orban a solicitat joi, în cadrul ședinței de Guvern, un control urgent la Spitalul Județean de Urgențe din Drobeta Turnu Severin.

”La spitalul din Drobeta-Turnu Severin alimentele pentru cei internați sunt ținute în condiții improprii, iar aparatura medicală și clădirea au devenit pericole majore pentru pacienți. Situația a fost analizată în ședința de guvern de astăzi. Ca urmare, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, subordonată Ministerului Economiei, și Ministerul Sănătății vor demara controale la acel spital. Gravitatea situației este atât de evidentă, iar actuala conducere a spitalului ar trebui să-și facă bagajele urgent! Din nefericire, în Mehedinți au fost politizate de către PSD până și spitalele. Pentru PSD Mehedinți e mai importantă căpușarea spitalelor decât sănătatea pacienților”, a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu.

FOTO Facebook Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.