Skip to content
Ediția de astăzi Focus Recent

INTERVIU Ce măsuri urgente ia managerul Victor Maliborschi la Spitalul Județean de Urgențe

Spitalul Județean de Urgențe din Drobeta Turnu Severin, cea mai mare unitate sanitară din județul Mehedinți, traversează o perioadă tulbure. Consiliul Județean Mehedinți încearcă să împiedice activitatea managerului Victor Maliborschi, numit prin Ordin al ministrului Sănătății încă din data de 3 iulie, pe perioada stării de alertă, în loc să pună umărul la rezolvarea problemelor cu care se confruntă această unitate medicală. L-am găsit astăzi pe managerul Victor Maliborschi în biroul său și ne-a răspuns la o serie de întrebări pe care cititorii publicației noastre i le-au adresat prin intermediul nostru.

După o perioadă de incertitudini, de fapt cine este la conducerea Spitalului Județean de Urgențe din Drobeta Turnu Severin?

Eu sunt managerul Spitalului Județean din data de 3 iulie a.c., când am fost numit în această funcție prin ordinul ministrului Sănătății, dumneavoastră mai vedeți pe cineva în acest birou în afară de mine?

Nu.

Atunci consider că am clarificat acest lucru. Când va veni cineva cu acte incontestabile, după suspendarea de drept a domnului dr. Păsărin, că este numit manager, eu imediat îi voi ceda locul, până atunci sunt foarte multe lucruri urgente de rezolvat.

Dar nu ați făcut nici o declarație în acest sens.

Eu consider că trebuie să fim activi în viața reală, nu pe Facebook. Sunt foarte multe lucruri de rezolvat, scandalul nu ne face bine și prefer sa mă concentrez pe problemele reale cu care se confruntă unitatea sanitară. În afara cazurilor de COVID-19, oamenii au nevoie să-și trateze și alte probleme de sănătate și să afle informații din spital despre rudele lor care află internate.

Ce urgențe sunt în momentul de față domnule manager, care sunt problemele stringente care trebuie rezolvate?

Vreau să atribui două numere de telefon la care cetățenii să poată apela pentru a primi informații clare, exacte și caut soluții pentru ca mehedințenii să aibă posibilitatea să se programeze în policlinică. Degeaba încercăm să-i protejăm pe oameni, dacă ei, fără nicio programare, se înghesuie în fața ușii la ambulatoriu.

Tot mai mulți cetățeni solicită contracost efectuarea unui test Covid, dar timpii de așteptare sunt mari. Poate spitalul mări capacitatea de testare?

Da. Vreau să cresc capacitatea de testare fiindcă oamenii au dreptul să se testeze la cerere. Și nu doar atât. Vom stabili la testările cu plată un preț competitiv și care să nu împovăreze populația.

Știm că există o problemă în ceea ce privește asigurarea gărzii la secția de neurologie. Cum credeți că se poate rezolva această problemă?

Avem o mare urgență cu garda la neurologie motiv pentru care voi convoca comitetul director și voi solicita, prin intermediul Direcției de Sănătate Publică, detașarea unor medici specialiști din țară.

Aveți un mesaj pentru mehedințenii, care în această perioadă extrem de delicată pe care o traversăm cu toții, așteaptă să fie tratați așa cum se cuvine în Spitalul Județean?

Încă o dată le spun că eu nu mă implic în niciun scandal și vreau doar să-mi fac datoria  față de pacienții care se adresează instituției noastre. Doresc o transparență totală și de aceea voi face publice toate măsurile pe care le voi lua în perioada următoare, astfel încât cetățenii să cunoască exact ce se întâmplă în acest spital public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.