Skip to content
Ediția de astăzi Recent Spot

Ministerul Sănătății a schimbat managerul Spitalului Județean Mehedinți

FOTO Aladin Georgescu (stânga) și medicul Radu Iman

Ministerul Sănătății a numit prin ordin, începând cu data de 3 iulie a.c., manager al Spitalului Județean de Urgențe din Drobeta Turnu Severin pe medicul Victor Maliborschi, pe perioada situației de alertă.

Ministerul Sănătății face astfel ordine într-un spital aflat în administrarea Consiliului Județean Mehedinți, unde lucrurile scăpaseră de sub control.

Sub conducerea medicului pensionar Radu Iman în data de 6 iunie a.c., la nivelul Spitalului Județean de Urgențe din Drobeta Turnu Severin, a apărut un focar de Covid -19. Au fost înregistrate 29 de cazuri (din care 21 sunt cadre medicale): medic – 1, asistente – 12, infirmiere – 6, registrator – 1, pacienți- 8.

Prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, a declarat că acest focar putea fi evitat, printr-un management eficient:

”Focarul de infecție COVID-19 de la Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, din cele două secții – neurologie și anestezie și terapie intensivă, este un real pericol pentru sănătatea publică, care putea fi evitat printr-un management eficient. Am văzut că președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a înlocuit, atunci când eram în stare de urgență, managerul spitalului sperând că va remedia managementul defectuos anterior, dar rezultatele văd că nu sunt cele scontate. Îi atrag atenția lui Aladin Georgescu, care are în administrare și subordine acest spital, să ia toate măsurile legale în acest caz pentru respectarea procedurilor instituite de Ministerul Sănătății”.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Mehedinți, prin intervievarea personalului medico-sanitar în cadrul anchetei epidemiologice, s-au constatat următoarele deficiențe: utilizarea incorectă a echipamentului de protecție și nefolosirea în permanentă a măștilor de protecție respiratorie în timpul programului de lucru.

În plină criză sanitară, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a schimbat din funcție în data de 30 martie managerul Spitalului Județean Mehedinți, cu nerespectarea legii din domeniul sanitar. Acesta a numit interimar la conducerea unității medicale pe Radu Iman, un medic pensionar ori legea este clară în acest sens: medicii care au împlinit vârsta de pensionare nu pot deține funcții de conducere.

Aladin Georgescu a încălcat în felul acesta Legea nr. 95 din 14 aprilie 2006 privind reforma în domeniul sănătății, unde se prevede că medicii care au împlinit vârsta de pensionare nu pot deține funcții de conducere în cadrul spitalelor publice. Medicul Radu Iman a împlinit vârsta de 67 de ani în noiembrie anul trecut.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.