Skip to content
Administrație locală Ediția de astăzi Recent Spot

Prefectul de Mehedinți dă iar de pământ cu Aladin Gigi Georgescu

Prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, îl somează pe Aladin Gigi Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți, să pună în aplicare Ordinul Ministrului Sănătății din data de 3 iulie a.c., prin care medicul Victor Maliborschi a fost numit manager la Spitalul Județean de Urgențe din Drobeta Turnu Severin.

În caz contrar, Aladin Gigi Georgescu și ceilalți membrii din conducerea spitalului sunt pasibili să intre sub incidența legii penale pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu sau, după caz, instigare la comiterea infracțiunii de abuz în serviciu.

”Am inițiat procedura de tutelă administrativă, atacând la instanța de contencios administrativ dispoziția privind numirea medicului pensionar Radu Iman în funcția de manager al Spitalului Județean pe perioada stării de alertă, ca fiind nelegală. Pe de o parte pentru că a fost emisă în temeiul unei legi care nu era în vigoare la data emiterii dispoziției, iar pe de altă parte încălcă prevederile imperative referitoare la condiția de vârstă pentru cei care ocupă funcții de conducere în cadrul spitalelor publice”, spune prefectul Cristinel Pavel.

Ordinul ministrului Sănătății are la bază dispozițiile art. 21 din OUG nr. 70/2020, unde se arată că ”Ministerul Sănătății coordonează organizarea și funcționarea tuturor unităților sanitare din subordinea autorităților administrației publice locale și exercită inclusiv atribuția de numire, suspendare și eliberare din funcție a persoanelor care ocupă funcții de conducere în cadrul acestor unități”.

Haos în spital

Acum când cazurile de coronavirus cresc de la o zi alta, Aladin Gigi Georgescu a creat o situație de haos la Spitalul Județean de Urgențe din Drobeta Turnu Severin.

După ce l-a schimbat din funcția de manager al spitalului, în plină pandemie, pe ilustrul necunoscut Ionuț Șerban, cu medicul pensionar Radu Iman, Aladin Gigi Georgescu împiedică punerea în aplicare a ordinului ministerial.

Brusc, pensionarul Radu Iman ”s-a blocat de spate” și nu și-a mai făcut apariția prin spital, deși până acum își petrecerea weekend-urile liniștit la pescuit în Clisura Dunării.  Situația este extrem de complicată fiindcă toate documentele semnate de Radu Iman, ca manager, sunt lovite de nulitate.

Numirea acestuia în funcția de manager al Spitalului Județean de Urgențe pe perioada stării de alertă este ilegală pentru că încalcă Legea nr. 95 din 14 aprilie 2006 privind reforma în domeniul sănătății, unde se prevede clar că medicii care au împlinit vârsta de pensionare nu pot deține funcții de conducere în cadrul spitalelor publice. Ori medicul Radu Iman, numit manager în funcție de Aladin Gigi Georgescu, a împlinit vârsta de 67 de ani în noiembrie anul trecut.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.