Skip to content
Focus Recent

Investitorii străini nu sunt interesați de județul Mehedinți

Județul Mehedinți se află printre județele cu cele mai slabe investiții străine, fiind din nou în top alături de județe precum Teleorman, Vaslui, Gorj sau Botoșani.

Numărul companiilor străine din județul Mehedinți este 177, unde capitalul investit nu depășește 16 milioane de euro, potrivit unei analize realizată de Jurnalul.

Economia judeţului este axată pe construcţia de nave fluviale – Şantierul Naval Orşova şi Severnav, fostul șantier naval Drobeta-Turnu Severin, ambele cu acţionariat românesc. Însă străinii nu s-au declarat interesați și nu au investit. În județul Mehedinți salariul mediu net este de 2.151 de lei , iar şomajul, de 12,1%, locul doi pe ţară.

Investitorii din afara țării şi-au concentrat investiţiile în Bucureşti şi Ilfov – zonă care adună peste 43% din numărul total de companii străine şi aproape 60% din investiţia străină directă din România.  La polul opus este judeţul, care are cei mai puţini investitori străini, numai 118, iar valoarea investiţiei străine directe este de 98 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.