Skip to content
Focus Recent

Iohannis, despre Paște: Eu îmi doresc tare mult să gestionăm pandemia în așa fel încât lumea să poată să meargă și la biserică

Președintele României Klaus Iohannis a declarat că își dorește ca românii să poată merge la biserică în perioada sărbătorilor de Paște.

Dați-mi voie să încep cu sărbătorile. Anul acesta, sărbătorile sunt la o distanță mare. Acum, în 4 aprilie, vor sărbători catolicii, evanghelicii, reformații, iar la începutul lui mai vor sărbători creștinii ortodocși. Eu îmi doresc tare mult să gestionăm pandemia în așa fel încât lumea să poată să meargă și la biserică, să se întâlnească – sigur, în cerc mai restrâns, dar să se poată întâlni cu familia, fără să avem petreceri cu multe persoane, mai degrabă în cadru familial, dar cred că aceste lucruri sunt posibile. Nu-mi doresc – și am spus acest lucru foarte clar de la început – nu îmi doresc să îngrădim accesul la biserică. Sunt Sfintele Sărbători de Paști, oamenii vor să meargă la biserică și trebuie să găsim soluții ca să meargă la biserică – asta este una”, a declarat președintele României.

Anunțul lui Klaus Iohannis a fost făcut miercuri, 24 martie, având în vedere că România este în valul trei al pandemiei, iar în următoarele zile urmează sărbătoarea Paștelui.

Paștele ortodox 2021 este în data de 2 mai, iar Paștele catolic 2021 se sărbătorește în 4 aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.