Skip to content
Focus

Iohannis, prima întâlnire cu liderii coaliției de guvernare în acest an. Tema „fierbinte” discutată de cele 3 partide

Liderii coaliției de guvernare vor avea o întâlnire miercuri, ora 17:00, cu președintele Klaus Iohannis la Vila Lac. Potrivit unor surse politice tema care va fi dezbătută în cadrul întâlnirii este cea a împărțirii prefecților pe județe.

PS News a scris miercuri că liderii celor 3 partide încă nu au ajuns la o înțelegere în ceea ce privește modul în care vor fi alocate județele, însă au convenit ca 23 de prefecţi să fie ai PNL, USR-PLUS să aibă 14 şi UDMR cinci.

Atât PNL, cât şi USR-PLUS, ar vrea să aibă prefect în Bucureşti, Cluj, Iaşi, Sibiu sau Constanţa. În schimb, cei de la UDMR ar vrea pe lângă judeţe ca Harghita, Covasna, Mureş şi Bihorul.

Modul în care județele vor fi distribuite a creat agitație în coaliția de guvernare recent formată, astfel că USR a propus folosirea unui sistem de alegere în ordinea opţiunilor, aşa cum se procedează la nivelul instituţiilor europene, însă Ludovic Orban le-a transmis celorlalţi lideri că va trebui să discute în interiorul partidului, apoi vor fi reluate discuţiile în cadrul coaliţiei de guvernare. De cealaltă parte, liberalii i-au dat mandat clar lui Ludovic Orban de această dată: va negocia la sânge împărțirea județelor cu cei din alianță și nu va ceda, așa cum s-a întâmplat la negocierile pentru ministere, județe importante în favoarea tandemului Barna-Cioloș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.