Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Iohannis se consultă cu politicienii

Președintele Klaus Iohannis va avea joi, 11 aprilie, consultări cu reprezentanți partidelor politice parlamentare pe marginea situației din domeniul Justiției.

De la ora 15.00 la Palatul Cotroceni vor merge cei de la PNL, de la ora 16.00 cei de la USR, de la ora 16.45 cei de la PMP, de la ora 17.30 cei de la UDMR și de la ora 18.15 cei de la minoritățile naționale.

Cei de la PSD și ALDE au anunțat că nu vor participa la aceste consultări. Președintele a declarat că i se pare ciudat că nu vin la această discuție.

Este o consultare cu foarte multă deschidere din partea mea. Consider că, dacă am convocat un referendum, care are temă centrală Justiția, integritatea, lupta anticorupție, și situația din Justiție acum se tot discută și se tot discută, și, din păcate, multe chestiuni sunt chiar foarte negativ prezentate chiar de sistemul de justiție, atunci o discuție se impune. Dar, sigur, sunt dispus, în marja acestor consultări, să discut și alte teme cu care vin reprezentanții partidelor. Și, probabil, unii mă vor întreba de referendum sau vor veni ei cu abordări proprii, dar, încă o dată, tema este situația Justiției. Faptul că unii nu vor să vină la discuții cu Președintele României, ce să zic, mi se pare de-a dreptul ciudat. Sigur că nu oblig pe nimeni, este o ofertă. Să refuzi o ofertă la dialog parcă este, cel puțin, ciudat. Deci, în continuare, chiar dacă unii au spus că nu vin, dacă se răzgândesc, sunt bineveniți. Eu îmi doresc un dialog real cu partidele parlamentare, și asta este important să subliniem, și vom avea un dialog, zic eu, foarte bun”, a declarat Klaus Iohannis.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.