Skip to content
Recent

Ion-Stelică Mihai alias Leo de la Strehaia a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare

Ion-Stelică Mihai alias Leo de la Strehaia, mama sa și un alt bărbat au fost reținuți de polițiștii strehăieni, în seara zilei de miercuri, 29 septembrie. Cei trei sunt condamnați definitiv la închisoare cu executare pentru evaziune fiscală și vor fi încarceraţi în Penitenciarul Drobeta-Turnu-Severin. 

„Polițiștii din cadrul Poliției Oraș Strehaia au identificat și reținut doi bărbați, de 47, respectiv 50 de ani și o femeie, de 61 de ani, toți din orașul Strehaia, pe numele cărora Tribunalul București a emis mandate de executare a pedepsei cu închisoarea.

Bărbatul de 47 de ani a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare, bărbatul de 50 de ani la 1 an și 6 luni de închisoare, iar femeia la  2 ani de închisoare, pentru săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală.

Cei în cauză urmează să fie încarcerați în Penitenciarul Drobeta Turnu-Severin.”, a comunicat Inspectoratul de Poliție al județului Mehedinți. 

Leo de la Strehaia a fost trimis în judecată în 2017 pentru evaziune fiscală. 

„În temeiul art. 396 alin. 2 din Codul de procedură penală, condamnă pe inculpatul MIHAI ION-STELICĂ la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare, cu executare în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea fără drept a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat, prevăzută de art. 32 alin. 1 din Codul Penal rap. la art. 8 alin. 1 din Legea nr. 241/2005 (în reglementarea ulterioară modificării aduse prin Legea nr. 55/2021) cu aplic. art. 5 din Codul Penal.”, se arată în decizia instanței

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.