Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Ipoteză-șoc: Dragnea s-ar fi speriat când a aflat efectele OUG 114 asupra economiei. Cine face dezvăluirea

Senatorul PNL Florin Cîțu susține că liderul PSD Liviu Dragnea a fost ”șocat” de un studiu de impact al BNR privind efectele Ordonanței 114 și că ar încerca acum să ascundă concluziile acestui studiu de agențiile de rating, pentru a evita o reducere a ratingului României.

Aseară, Dragnea a primit studiul de impact făcut de Florin Georgescu și asumat de BNR. Studiul i-a fost prezentat de autor, care a fost și supervizor al programului de guvernare al PSD. Un om în a cărui expertiză și experiență Liviu Dragnea are încredere.

A fost șocat de concluziile studiului și imediat i-a chemat pe Vâlcov și Teodorovici. Amândoi au început să dea înapoi, spunând că nu știau și au dat vina pe Comisia Națională de Strategie și Prognoză care i-a asigurat, așa cum scrie și în expunerea de motive, că efectele OUG 114 pentru economie și mai ales pentru sistemul bancar sunt DOAR pozitive. Zilele conducerii CNSP sunt numărate

Teodorovici și Vâlcov mint. Ei au avut acces la studiu. Și l-au folosit ca să șantajeze operatorii din sectorul privat. Concluziile studiului sunt devastatoare, iar Liviu Dragnea face orice să le ascundă de public”, scrie senatorul PNL pe pagina sa de Facebook, informează Digi24.ro.

Cîțu, președinte al Comisiei economice din Senat, publică și o parte din concluziile studiului, care ar arăta că OUG 114 ar duce la inflație, deprecierea monedei naționale și la dobânzi mai mari pentru populație.

Doar taxa pe sistemul bancar ar reduce creșterea economică în 2019 și 2020 cu aproape două puncte procentuale cumulativ (…) Doar această informație despre creșterea economică poate porni o ieșire masivă de capital, care duce imediat la deprecierea monedei naționale, inflație și dobânzi mari.

Efectul acesta este doar al taxei pe lăcomie pentru sistemul bancar. Efectul OUG 114 în totalitate înseamnă criză economică. De aceea, Dragnea este speriat acum și nervos că i s-a ascuns această informație”, spune liberalul.

Citește ai departe pe PSNews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.