Skip to content
Ediția de astăzi Recent

O echipă pirotehnică a asanat un element de muniţie rămas neexplodat la Cozia

 

Vineri dimineaţă, echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a intervenit pentru asanarea unui element de muniţie, rămas neexplodat din timpul conflictelor armate, în localitatea Cozia, comuna Pristol.

Proiectilul de artilerie cu calibrul 122 mm, provenit din timpul conflictelor militare, a fost descoperit de către pescari, în seara de 7 martie a.c., dar pentru că muniţia nu poate fi manipulată pe timp de noapte, aceasta a rămas sub supravegherea unui echipaj al Poliţiei de Frontieră.

Azi-dimineaţă, la locul indicat, s-a deplasat echipajul pirotehnic din cadrul ISU „Drobeta”, care a ridicat elementul de muniţie, acesta fiind transportat şi depozitat în condiţii de siguranţă, în vederea distrugerii ulterioare. Aceasta este prima misiune de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din acest an.

„Atragem atenţia cetăţenilor că, în ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii. Neutralizarea şi distrugerea lor se execută numai de către specialiştii pirotehnicieni din cadrul ISU, care au pregătirea şi dotarea necesară pentru această misiune extrem de periculoasă”, spune Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU Drobeta.

Persoanele care găsesc elemente de muniţie neexplodate au obligaţia de a apela numărul unic 112, de a anunţa primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliţie.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.