Skip to content
Ediția de astăzi Recent

ISU Drobeta: Exerciţiu privind intervenţia în cazul unui accident de aviaţie civilă

 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Drobeta” al judeţului Mehedinţi va organiza joi, 27 septembrie, un exerciţiu intern judeţean privind intervenţia în cazul unui accident de aviaţie civilă produs în mediul împădurit, pe raza comunei Prunişor.

Conform scenariului exerciţiului, în jurul orei 10.00, pilotul unui aparat de zbor tip Charter cu 20 de pasageri la bord, aflat pe culoarul de zbor Timişoara – Bucureşti, în urma unei defecţiuni la motor va încerca să execute de urgenţă o aterizare forţată pe aerodromul din localitatea Gîrniţa, de pe raza judeţului Mehedinţi. Manevra nu va fi una reuşită, iar aeronava se va prăbuşi într-o zonă împădurită din imediata apropiere pe raza comunei Prunişor, fuzelajul fiind avariat, iar la impactul cu solul, motoarele se vor autoaprinde.

Dispeceratul I.S.U. Mehedinţi va fi informat operativ de către Centrul de Coordonare SAR ROMATSA, privind producerea evenimentului şi va alerta, în cel mai scurt timp posibil, personalul de intervenţie. Totodată, va înştiinţa toate instituţiile şi structurile abilitate cu rol în gestionarea acestei situaţii de urgenţă şi va pune în aplicare Planul Roşu de intervenţie. Prin ordin al prefectului Judeţului, la sediul ISU va fi activat Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, iar pentru conducerea optimă a intervenţiei, la locul evenimentului va fi instalat Punctul de Comandă Înaintat (mobil) pentru menţinerea în permanenţă a legăturii cu comandantul acţiunii la faţa locului, precum şi cu celelalte structuri implicate în intervenţie.

Forţele din teren vor acţiona în sistem unitar, sub coordonarea comandantului acţiunii de la faţa locului, şi vor trebui să identifice cât mai repede locul incidentului, pentru a fi declanşate operaţiunile de căutare, în scopul salvării şi protecţiei supravieţuitorilor accidentului de aviaţie, pentru acordarea asistenţei de specialitate victimelor la locul accidentului, precum şi pentru transportul acestora la unităţile de spitalizare.

Prin desfăşurarea acestui exerciţiu se urmăreşte antrenarea tuturor forţelor participante pentru reducerea timpului de răspuns în cazul acţiunilor de limitare şi înlăturare a efectelor unei situaţii de urgenţă ce implică salvarea mai multor  persoane, dar şi pentru perfecţionarea deprinderilor în ceea ce priveşte organizarea şi conducerea acţiunilor de intervenţie în situaţii limită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.