Skip to content
Recent

ISU Mehedinți: Atenție la instalațiile electrice!

În cursul zilei de joi, 6 ianuarie, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă, din Burila Mare.

Pentru stingerea incendiului, au fost mobilizate două echipaje de pompieri din cadrul Stației Vânju Mare și al Detașamentului Drobeta-Turnu-Severin, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă.

„La sosirea echipajelor la locul producerii evenimentului, incendiul se manifesta cu flacără violentă și degajare mare de fum la o casă de locuit și anexele gospodărești aferente. Pompierii au reușit să lichideze incendiul în limitele găsite, împiedicând extinderea flăcărilor la locuințele învecinate. Acestea au cuprins casa de locuit, o bucătărie de vară, un garaj în care se afla un autoturism, o magazie de cereale și un depozit de unelte, suprafața totală afectată fiind de circa 300 mp.
Proprietara, o femeie, în vârstă de circa 48 de ani, a primit îngrijiri medicale de la un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Mehedinți, aceasta suferind arsuri de gradul 1 și 2 la nivelul capului și membrelor superioare.
La intervenție a participat și SVSU Burila Mare cu doi voluntari și o cisternă cu apă. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric.”

Pentru a preveni producerea unor evenimente nedorite care pot pune în pericol nu doar bunurile cetățenilor, ci chiar viața, pompierii mehedințeni atrag atenția acestora să nu utilizeze aparate electrice, prize, întrerupătoare, cabluri electrice, dispozitive de protecţie cu defecţiuni sau improvizaţii și să nu suprasolicite instalația electrică prin folosirea simultană a mai multor receptori.
La exploatarea instalațiilor electrice se interzice:
 înlocuirea siguranţelor, releelor de protecţie şi a întreruptoarelor automate cu altele necalibrate;
 racordarea unor consumatori care depăşesc puterea nominală a circuitelor;
 încărcarea instalaţiei electrice peste sarcina admisă;
 utilizarea receptorilor de energie electrică ( radiatoare, reşouri, fiare de călcat, ciocane de lipit etc.) fără luarea măsurilor de izolare faţă de materialele şi elementele combustibile din spaţiul sau încăperea respectivă;
 utilizarea radiatoarelor, aerotermelor şi a reşourilor electrice improvizate sau cu defecţiuni;
 folosirea în stare defectă, uzată şi/sau cu improvizaţii, a instalaţiei electrice şi/sau a receptorilor electrici;
 efectuarea lucrărilor de întreţinere, revizii şi reparaţii de către personal neautorizat;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.