Skip to content
Ediția de astăzi Recent

ISU Mehedinţi: Mare atenţie la modul de utilizare al buteliei de aragaz

 

Pompierii din Mehedinţi atrag atenţia asupra modului cum sunt utilizate buteliile pe aragaz. Un incendiu puternic a izbucnit la Corlăţel zilele trecute din cauza scăpărilor de gaze.

Pentru a evita situaţiile în care, din cauza nerespectării măsurilor de utilizare a buteliilor, persoanele implicate pot fi grav afectate, existând riscul de a-şi pierde nu numai agoniseala de o viaţă, ci chiar viaţa, specialiştii Inspecţiei de Prevenire recomandă cetăţenilor: să nu aşeze sau să păstreze buteliile cu g.p.l. în apropierea oricăror surse de căldură şi să nu depoziteze buteliile în podurile clădirilor.

Totodată, pentru o exploatare în siguranţă, utilizatorii acestor sisteme trebuie să menţină deschis robinetul buteliei doar pe timpul utilizării acesteia şi să-l închidă, imediat, după ce nu mai folosesc mijlocul de preparat hrana/sistemul de încălzire.

În cazul în care sesizează miros de gaz în încăpere, să nu folosească iluminatul sau surse de aprindere, să deschidă ferestrele pentru aerisire şi să închidă robinetul buteliei.

O intervenţie cu risc ridicat a fost cea din seara de 21 iulie a.c., când pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o butelie, în satul Corlăţel. Un echipaj de pompieri din cadrul Staţiei Vânju Mare şi un voluntar al SVSU Corlăţel au intervenit de urgenţă, stingând incendiul în limitele găsite, reuşind astfel să împiedice producerea unei explozii. În urma cercetărilor s-a stabilit că, cel mai probabil, scăpările de gaze combustibile au dus la izbucnirea incendiului. Din fericire, nu au existat victime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.