Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Pe cine a propus ministrul Justiției să preia conducerea DNA

Ministrul Justiției Tudorel Toader a anunțat că s-a decis, în urma unui proces de selecție, care este propunerea pentru numirea în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție.

În urma desfășurării procedurii de selecție care a avut loc în perioada 6 august – 4 septembrie 2018, la sediul Ministerului Justiției, vă aducem la cunoștință faptul că propunerea ministrului justiției Tudorel TOADER pentru numirea în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție este doamna Adina FLOREA, se arată într-un comunicat de presă.

Propunerea a fost transmisă CSM-ului și, ulterior, președintelui României.

În conformitate cu dispozițiile art. 54 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, urmează ca această propunere să fie transmisă Secției pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii în vederea obținerii avizului consultativ, și ulterior, Președintelui României, domnul Klaus IOHANNIS, pentru numirea în funcție”, se mai arată în comunicat.

Postul a rămas liber după ce la începutul verii președintele României a decis să o revoce din funcție pe Laura Codruța Kovesi. Candidați au fost ARMEANU Sorin, BODEAN Andrei, FLOREA Adina, LUPULESCU Nicolae, SCUTEA Gabriela și TĂNASE Paula – Nicoleta.

La sfârștitul lunii iulie Ministerul Justiției anunța că reia procedura, pentru că niciunul dintre candidații pentru șefia DNA nu au îndeplinit condițiile necesare desemnării pentru numirea în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție. Candidații au fost procurorii DNA Marius Iacob, Florentina Mirică, Elena Grecu şi Cristian Lazăr de la Parchetul instanţei supreme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.