Skip to content
Ediția de astăzi Lifestyle Recent

„Jake și femeile lui”, pe scena Palatului Culturii “Teodor Costescu”

 

Ștefan Bănică dă viață unui nou personaj fascinant din galeria dramaturgului Neil Simon, Jake, singurul rol masculin din spectacolul „Jake și femeile lui”.

Piesa este regizată de Claudiu Goga, iar din distribuție fac parte Carmen Tănase, Anca Dumitra, Andreea Vasile, Luminița Erga, Ada Galeș, Diana Roman, Nadiana Sălăgean, Roberta Mitrache – femeile care populează lumea reală și imaginară a eroului principal.

Piesa lui Neil Simon „Jake și femeile lui” s-a jucat prima dată pe Broadway, în 1992, cu Alan Alda în rolul principal, reuşind să adune, într-un singur an, nu mai puţin de 245 de reprezentații cu sala plină.

Jake este un scriitor de succes, care are relații cu probleme. Aflat la a doua căsătorie, în pragul unei crize, el examinează toate relațiile cu femeile din viața sa, suprapunând planul imaginar cu cel real, în speranța de a înțelege modul prin care ar putea deveni un soț mai bun.

Piesa permite spectatorului să intre în lumea interioară a celebrului autor, reprezentând, în parte, chiar autobiografia celui mai mare dramaturg contemporan, Neil Simon. Acţiunea se desfășoară în apartamentul newyorkez al scriitorului, unde realitatea și fantezia se amestecă, iar granița dintre lumea reală și universul interior al lui devine din ce în ce mai fină, aproape topindu-se.

Jake dialoghează mult, atât cu doamnele din viața lui reală, cât și cu cele din lumea sa imaginară, cum ar fi prima soție, decedată în urmă cu mulți ani. Din interacțiunea lui Jake cu ele rezultă şi comicul savuros al situațiilor din piesă, și momentele de mare sensibilitate.

„<<Jake și femeile lui>> este unul dintre cele mai interesante spectacole pe care le-am jucat în cariera mea”, mărturiseşte Ștefan Bănică.

Spectacolul va avea loc duminică, 30 septembrie, de la ora 19,00, pe scena Palatului Culturii “Teodor Costescu”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.