Skip to content
Ediția de astăzi Focus

Virgil Popescu a depus amendament la legea offshore: Banii să fie alocați și pentru extinderea rețelei de gaze naturale

Președintele PNL Mehedinți Virgil Popescu a susținut o declarație de presă prin care a anunțat că a depus un amendament la legea offshore prin care propune ca din sumele obţinute din taxele de la gazele din Marea Neagră să fie finanţate investiţiile în reţele de distribuţie a gazelor, în companiile din industria petrochimică şi energetică, precum şi construcţia de CET-uri.

În această toamnă este în dezbatere la Senat, ca primă Cameră, cererea de reexaminare a legii offshore, trimisă de către preşedintele României. Practic, în legea offshore nu se găseşte nimic care să încurajeze consumul de gaze naturale în România, a gazelor din Marea Neagră. Există doar teme false în spaţiul public că vin ungurii că ne iau gazele, că exportăm gazele, dar nu facem nimic pentru a încuraja consumul de gaze. PNL astăzi va depune la comisia economică la Senat un amendament de modificare a articolului 19 prin care dorim ca toate taxele, redevenţele, veniturile suplimentare din extracţia de gaze naturale din Marea Neagră să se întoarcă în România„, a declarat deputatul PNL.

Virgil Popescu anunță că a propus trei axe prioritare pentru investiții.

  • Să se utilizeze banii pentru finanțarea investițiilor privind înființarea și extinderea de rețele de distribuție a gazelor naturale în UAT-uri precum și pentru racordarea acestora la sistemul național de transport gaze!
  •  Să se utilizeze banii pentru finanțarea investițiilor pentru companii care utilizează gazul natural pentru realizarea de produse cu valoare adăugată (industria petrochimică, energetică – etc)
  •  Să se utilizeze banii pentru finanțarea investițiilor în construcția/modernizarea CET- urilor astfel încât ultilizarea gazului natural ca și combustibil să fie în cogenerare de înaltă eficiență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.