Skip to content
Focus Recent

Județul Mehedinți și municipiul Drobeta-Turnu-Severin au intrat în scenariul galben

Județul Mehedinți, dar și municipiul Drobeta-Turnu-Severin, au intrat de marți, 16 noiembrie, în scenariul galben, ca urmare a scăderii ratei incidenței sub 3 la mia de locuitori. Chiar dacă numărul cazurilor de îmbolnăvire a scăzut semnificativ, în continuare, trebuie respectate măsurile impuse în actualul context epidemiologic.

„Județul Mehedinți a intrat de marți, 16 noiembrie, în scenariul galben, cu o rată de infectare de 2,91 la mia de locuitori, precum și municipiul Drobeta-Turnu-Severin, care a intrat în scenariul galben, cu o rată a incidenței sub 3 la mie. Este un lucru îmbucurător și totodată, ne arată că măsurile restrictive care s-au luat în ultima perioadă, au fost justificate. Desigur că nu putem lăsa garda jos, în continuare trebuie să fim precauți și să respectăm măsurile luate la nivel național, care și-au arătat eficacitatea.”, a declarat Cristinel Pavel, prefectul județului Mehedinți

Unul dintre motivele datorită căruia a scăzut rata incidenței atât în municipiul Drobeta-Turnu-Severin, cât și în județul Mehedinți, este creșterea numărului de persoane vaccinate împotriva COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.