Skip to content
Ediția de astăzi

Liberalii prezintă oficial celor de la PSD decizia privind propunerea de premier şi mecanismul de rotaţie

Liberalii se întâlnesc, miercuri, 17 noiembrie, din nou, cu social-democraţii şi cu reprezentanţii UDMR, pentru o nouă rundă de negocieri pentru formarea unei noi majorităţi, existând un blocaj în privinţa majorărilor de venituri cerute de PSD, dar şi în privinţa numelui premierului cu care noua alianţă va merge la Palatul Cotroceni.

Deşi s-a stabilit că cele trei partide vor avea o propunere comună de premier, iar liberalii au votat, marţi seară, că acceptă rotaţia premierilor, timp de un an şi jumătate, atât PSD cât şi PNL vor să dea primii premierul. Iar PSD nu îl acceptă pe Florin Cîţu ca propunere din partea PNL, pentru că a fost deja dat jos prin moţiune de cenzură, potrivit PSNews.ro

Şedinţa conducerii PNL de marţi seară a fost una tensionată. Deşi s-a votat acceptarea variantei unei rotaţii a premierilor în alianţa care se va forma, condiţia pusă de PNL este ca primul premier să fie de la PNL. O discuţie aprinsă a fost legată de numele premierului, în condiţiile în care propunerea PNL-ului în persoana preşedintelui partidului, Florin Cîţu, nu este acceptată de cei de la PSD.

În acest context, mai multe voci din partid au cerut în BEx flexibilizarea mandatului de negociere, în sensul în care să se ia în calcul şi alte nume în afara preşedintelui partidului, în discuţiile cu cei de la PSD. Cel care a propus acest lucru a fost Emil Boc, însă şi alţi lideri au cerut să nu se meargă cu un anume nume la negocieri, ci să se lase preşedintelui Klaus Iohannis decizia în privinţa desemnării premierului.

Preşedintele PNL Florin Cîţu a ieşit marţi seara singur la declaraţii, şi a anunţat că în acest moment propunerea de premier a partidului este el. Despre propunerea lui Boc, de flexibilizare a mandatului de negociere, a afirmat că nu s-a supus la vot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.