Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Klaus Iohannis: Nu accept această remaniere! Este un fel de farsă

Președintele României Klaus Iohannis a anunțat că nu acceptă remanierea propusă de Viorica Dăncilă, iar cele trei propuneri de miniștri, Eugen Nicolicea – Justiție, Oana Florea – ministerul Fondurilor Europene, Liviu Tit Brăiloiu – ministerul Românilor de Pretutindeni, nu sunt potrivite.

În legătură cu propusa remaniere guvernamentală, am analizat întreaga situație și, după părerea mea, această remaniere este un fel de farsă. Nu are absolut, dar absolut nimic, de a face cu îmbunătățirea actului de guvernare, chit că de așa ceva am avea nevoie. Nu are absolut nicio treabă cu agenda românilor sau cu agenda României. Este cauzată de o răfuială mai degrabă din interiorul PSD. Ca atare, mi se pare că este, această remaniere întreagă, neavenită. Pe de altă parte, avem cele trei demisii și, la un moment dat, evident că aceste trei persoane vizate vor pleca. Însă, cele trei propuneri, care au fost făcute pentru a înlocui miniștrii care pleacă, sunt propuneri cu care nu sunt de acord. Sunt persoane nepotrivite pentru funcția de ministru și, în consecință, nu accept această remaniere, așa cum mi-a fost propusă. Pentru a merge totuși mai departe, am avut o discuție telefonică cu doamna Prim-ministru și am rugat-o fie să vină cu alte propuneri pentru persoanele care vor prelua cele trei portofolii care, într-un final, se vor vacanta, fie să vină cu propuneri pentru miniștri interimari până când PSD vine cu niște propuneri pe care le pot accepta”, a declarat președintele României.

Mai mult chiar, Iohannis a anunțat că nu ia act de demisiile pe care le-a primit, deci Tudorel Toader rămâne ministrul Justiției.

Nu, nu iau act de aceste demisii până când nu știu ce persoane vor prelua portofoliile. Nu, nu am discutat. I-am oferit doamnei premier, atunci când are o propunere, să mă caute și să mă anunțe… Deci persoanele pur și simplu nu sunt pregătite, nu au ținuta necesară pentru a ocupa aceste poziții”, a mai declarat președintele României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.