Skip to content
Ediția de astăzi

Klaus Iohannis, reacție în plin scandal politic legat de legea carantinei și izolării: Este șocant ce face PSD!

Președintele Klaus Iohannis a criticat PSD pentru faptul că tergiversează adoptarea legii carantinei și izolării. Șeful statului a precizat că, din nefericire, pandemia de COVID-19 este cea mai gravă din ultimul secol şi, din păcate, şi în România efectele ei devin din ce în ce mai vizibile, precizând că este greu de imaginat cum pot fi persoane care neagă existenţa acestei boli.

Declarația a fost făcută după ce președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat luni, că legea nu va fi adoptată în Senat până când premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, nu se vor prezenta în Parlament pentru a lămuri toate aspectele discutabile.

Dragi români, din nefericire, pandemia de coronavirus este cea mai gravă pandemie din ultimul secol. Din păcate, și în România efectele pandemiei devin din ce în ce mai vizibile. Astăzi iar avem 637 de cazuri noi, iar 30 de români au murit. Este foarte greu de luptat cu această boală. Săptămâna trecută am spus că nu este momentul unor dispute politice. Vă spun drept că sunt siderat de felul în care PSD a reacționat și reacționează în Parlament acum când este în discuție legea care reglementează izolarea și carantinarea persoanelor. PSD a venit cu argumente false”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Președintele a spus că este nevoie urgentă de această lege.

Este o lege care a fost introdusă în Parlament în regim de urgență și toată lumea, pe bună dreptate, s-a așteptat să fie discutată în regim de urgență, fiindcă este nevoie de ea. Este urgentă nevoie de această lege. PSD a venit cu argumente care pur și simplu sunt false. Ziceau că trebuia să vină Guvernul mai repede cu această lege, or Guvernul nu avea cum să vină cu această lege până când nu s-au publicat argumentele Curții Constituționale. PSD reclamă că această lege nu este bine făcută. Păi, rațiunea unei dezbateri parlamentare este tocmai de a găsi cea mai bună formă de lege. Una peste alta, putem să constatăm că PSD tergiversează această discuție. Și trebuie să recunosc că și pe mine mă surprinde acest cinism exagerat de care dă dovadă PSD, tergiversând adoptarea acestei legi. Și, în acest fel, ce se întâmplă de fapt este că PSD privează Guvernul de un instrument foarte important, absolut necesar în combaterea acestei epidemii. Privează Guvernul de acest instrument, care reglementează izolarea și carantinarea. Vă spun drept – este extrem de trist, este șocant, fiindcă această tergiversare, prin care PSD probabil vrea să pară important sau interesant, poate să coste viața a zeci, doamne ferește, poate chiar a sute de români. Reiau apelul meu către Parlament: finalizați discuțiile! Aprobați o formă bună pentru această lege! Altfel, veți fi, moralmente, răspunzători de moartea poate a zeci sau chiar a sute de români! Acest comportament, această tergiversare este intolerabilă, a mai precizat Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.