Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Klaus Iohannis: Virusul dispare prin imunizarea cât mai multor oameni cu vaccinuri eficiente

Președintele României Klaus Iohannis a transmis, cu ocazia participării la ceremonia organizată cu prilejul sărbătoririi a 100 de ani de la înființarea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, că putem privi cu optimism către normalitate datorită eforturilor extraordinare ale cercetării medicale.

Trebuie să le fim recunoscători celor care își dedică viața acestui domeniu și își pun întreaga experiență și cunoaștere în dezvoltarea de vaccinuri și tratamente pentru salvarea vieții oamenilor. Avem, iată, la îndemână soluția care ne va permite să stopăm pandemia și să ne recăpătăm normalitatea care ne lipsește atât de mult. Se numește vaccin! Virusul care ne-a afectat dramatic existența în ultimul an nu dispare prin violență și manifestări extremiste, ci prin imunizarea cât mai multor oameni cu vaccinuri eficiente. În perioada imediat următoare vom primi un număr semnificativ de doze și astfel campania de vaccinare poate fi accelerată. Mulți dintre noi au pierdut pe cineva drag, alții au suferit profund în urma infectării cu acest virus. Costurile sociale și economice au fost și continuă să fie uriașe. Putem însă să punem capăt acestei pandemii și îi îndemn pe români să aibă încredere în beneficiile imunizării și să meargă în număr cât mai mare la centrele de vaccinare”, a declarat șeful statului.

La ceremonie a participat și premierul României Florin.

Marcăm astăzi centenarul Institutului Cantacuzino, o instituție românească de elită, cu rol vital în apărarea sănătății cetățenilor, care s-a impus drept un brand de succes în lumea cercetării. Eforturile deosebite din ultimii ani au salvat Institutul Cantacuzino și au făcut posibilă continuarea cercetărilor și relansarea activității de fabricație a produselor biologice, cartea de vizită care l-a făcut renumit. Anul trecut, în ciuda dificultăților pandemice, specialiștii institutului au reușit repunerea în funcțiune a echipamentelor, verificarea întregului flux tehnologic și producerea primelor doze, necomerciale, de vaccin gripal trivalent. Cantacuzino va rămâne în prima linie de combatere a pandemiei, atât prin ceea ce face în prezent, dar și prin capacitatea și expertiza pe care le va pune în valoare în cadrul mecanismului european de creștere a capacității de producție a vaccinului împotriva COVID-19. Pentru prima dată în România, s-a realizat secvențierea genomului virusului. Ca prim-ministru voi continua să susțin cu toată convingerea proiectele și inițiativele institutului”, a declarat premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.