Skip to content
Recent

Liberalii acuză: PSD alocă politic ‘vise’ – Alocă bani doar pentru proiectele primarilor PSD

Peste 575 de proiecte de dezvoltare locală pentru apă, drum, canal sau distribuție gaze au fost finanțate de Guvernul PSD pentru primăriile conduse de edili social democrați.

Președintele Comisiei pentru Administrație Publică din Camera Deputaților îi acuză pe cei de la PSD că fac alocări în funcție de culoarea politică.

Peste 80% din proiecte sunt direcționate spre primarii PSD, ca o mita electorală înainte de moțiune. Criteriile legale sunt înlocuite cu bunul plac al domnului Ghizdeanu, omul lui Vâlcov din fruntea Comisiei Naționale de strategii și prognoza. Practic, dl Ghizdeanu a oferit preferențial informații primarilor PSD în sensul că vor fi finanțate proiectele cu autorizație de construire și procedura de achiziție finalizată sau în derulare. O mare minciună, recunoscută chiar de dl Ghizdeanu, în răspunsul la o interpelare pe care am adresat-o ca deputat liberal, este că nu exista bani pentru proiectele declarate “câștigătoare”. Deși a anunțat 10 miliarde pentru aceste finanțări, care de fapt sunt împrumuturi ce trebuie returnate integral sau parțial de primării, dl Ghizdeanu mă informează că a fost contractat un împrumut de…300 de milioane de lei de la Trezoreria Statului. Iar dacă banii nu sunt cheltuiți, CNSP urmează sa plătească dobânda și penalități”, a anunțat deputatul PNL Florin Roman.

Parlamentarul susține că cei de la PSD recunosc că nu au bani și vând iluzii.

Practic, prin acest răspuns oficial, guvernul PSD își dă arama pe fata și recunoaște că vinde “vise” in prag de moțiune. Banii luați de trezorerie de Ghizdeanu acoperă doar lucrările din județele Maramureș, Olt și Teleorman, unde s-a aruncat cu bani la grei. Sau la Buzău, Giurgiu, Dolj, Constanța, județe cu număr mare de parlamentari. Problema e că dl Ghizdeanu folosește banii publici pentru a-i folosi politic, împotriva moțiunii de cenzură a opoziției. PNL solicita demiterea imediată a domnului Ghizdeanu, care confundă banul public cu propriul buzunar, asemenea lui Darius Vâlcov”, mai solicită Florin Roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.