Skip to content
Focus

Liberalii au depus un proiect de lege care ar interzice toate pensiile speciale

Președintele PNL Vâlcea Cristian Buican a anunțat că alături de mai mulți colegi liberali, deputatul Gigel-Sorinel Ştirbu şi de senatorii Romulus Bulacu şi Florin Cîţu, au depus miercuri, la Parlament, o iniţiativă legislativă de interzicere a tuturor pensiilor speciale.

Sunt eliminate toate privilegiile financiare pentru deputaţi şi senatori, pentru judecători şi procurori, pentru militari şi poliţişti, pentru funcţionarii publici cu statul special, pentru membrii corpului diplomatic şi consular al României, pentru membrii Curţii Constituţionale şi personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România, adică tot ceea ce înseamnă pensie specială. Este singura iniţiativă de acest fel şi aşteptăm să vedem ce susţinere vom avea din partea colegilor parlamentari„, a declarat deputatul Buican.

Totodată, tot miercuri Senatul a adoptat tacit un proiect de lege care abrogă prevederile cu privire la pensiile speciale ale parlamentarilor, diplomaţilor, funcţionarilor parlamentari, personalului auxiliar din instanţe şi Avocatul Poporului.

Iniţiativa legislativă este semnată de toţi parlamentarii PMP şi urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.