Skip to content
Focus

Un eurodeputat PSD va sesiza Comisia Europeană în privința manipulării ROBOR de către bănci

Eurodeputatul PSD Răzvan Popa, membru al Comisiei de bugete din Parlamentul European, anunță că informațiile apărute în România, privind posibila manipulare a ROBOR de către bănci, vor fi aduse la cunoștința Comisarului Margrethe Vestager, căruia i se va cere de urgență o poziție.

Social democratul mai anunță că va propune audierea doamnei Margrethe Vestager în Comisia de bugete a Parlamentului European, pe tema practicilor neconcurențiale din sistemul bancar.

Informațiile care au apărut în România indică elemente de o mare gravitate. Dacă acestea se confirmă, atunci avem practic o înțelegere neconcurențială între bănci, care vine direct împotriva intreselor clienților sistemului bancar. Înțeleg că și în Parlamentul României va avea loc o investigație și este foarte bine, pentru că tema este de maximă preocupare pentru cetățeni.Nu este normal ca modul de calcul al ROBOR, care influențează nivelul ratelor, să fie decis prin metode netransparente. Economia de piață trebuie să însemne corectitudine și concurență, nu înțelegeri a scunse între bănci, în urma cărora să piardă simplul cetățean. Aceste informații vor fi comunicate Comisarului european pentru Concurenţă, Margrethe Vestager, căruia i se va solicita în mod urgent o poziție. De asemenea, voi propune audierea doamnei Vestager în Comisia de bugete a Parlamentului European, pentru a discuta în mod clar despre soluțiile pe care Comisia Europeană le are în vedere pentru a stopa practicile anticoncurențiale din sistemul bancar”, a afirmat Răzvan Popa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.