Skip to content
Focus Recent

Liberalii se gândesc să propună retragerea titlului Cetățean de Onoare lui Ștefan Popa pentru că i-a numit pe olteni ”ciurucuri”

Jignirile aduse de artistul Ștefan Popa la adresa oltenilor, pe care i-a numit ”ciurucuri” au stârnit o adevărată revoltă în rândul opiniei publice. Asta deși el a fost numit cetățean de onoare în mai multe localități din Oltenia, inclusiv în al municipiului Drobeta Turnu Severin.

Președintele PNL Mehedinți Virgil Popescu a anunțat că vrea să le propună consilierilor locali liberali să inițieze un proiect de hotărâre prin care să îi fie retras acest titlu. Iar pentru asta a inițiat un sondaj de opinie, prin care cere și părerea cetățenilor.

Este regretabil că în anul de grație 2019, unul dintre cei pe care i-am considerat un mare artist și-a permis, ca într-un discurs public, să folosească niște expresii jignitoare, la adresa unor persoane, care nu i-au greșit cu nimic. Aș fi vrut să cred că a fost vorba de o scăpare a lui Ștefan Popa, însă insistența cu care a atacat oltenii, numindu-i ciurucuri, îmi arată că e vorba de un mod de gândire, e vorba de cum se raportează el la oameni care sunt, la fel ca el, cetățeni ai României. Cu bune și cu rele! Și așa cum cred că știe și el, istoria ne-a arătat, de prea multe ori, că atunci când ne credem superiori față de alții, promovăm un discurs al urii, care nu se justifică cu absolut nimic. Asta în condițiile în care, mehedințenii i-au arătat respectul cuvenit prin acordarea titlului de Cetățean de Onoare! I-aș da lui Ștefan Popa doar un exemplu de oltean, de un mehedințean de mare valoare: Ștefan Odobleja! Dar poate să afle mai multe despre olteni de ispravă accesând acest link: https://adevarul.ro/…/top-10-olteni-celebri-laec…/index.html Așa că discuția cu privire la posibila retragere a acestui titlu s-ar putea să fie justificată! Aș vrea să le propun consilieriilor locali ai PNL să inițieze un proiect de hotărâre de retragere a titlului de cetățean de onoare! Voi ce credeți? Ar trebui ca Ștefan Popa să nu mai fie cetățean de onoare al Municipiului Drobeta Turnu Severin?”, a scris președintele PNL Mehedinți pe pagina de socializare!

Majoritatea celor care au răspuns acestui sondaj sunt pentru retragerea titlului de cetățean de onoare, care i-a fost acordat lui Ștefan Popa.

1 comentariu la “Liberalii se gândesc să propună retragerea titlului Cetățean de Onoare lui Ștefan Popa pentru că i-a numit pe olteni ”ciurucuri”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.