Skip to content
Focus

Liceenii pot studia în SUA! Sunt deschise înscrierile pentru bursa FLEX 2021-2022

Ambasada Statelor Unite în România, alături de Consiliile Americane pentru Educație Internațională, anunță că se dă startul la înscrierile pentru bursa FLEX 2021-2022 și îi invită liceeni cu cetățenie română să participe la acest program, care le va permite să studieze în SUA.

Programul educațional FLEX este finanțat de către Departamentul de Stat al Guvernului Statelor Unite ale Americii și își propune să ofere liceenilor din România ocazia de a locui împreună cu o familie americană și de a studia la un liceu american pe parcursul anului academic 2021-2022.

Programul se adresează în egală măsură și liceenilor cu dizabilități.

Ce este programul FLEX?

Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992, iar acum se află în cel de-al 28 lea an de existență. Programul presupune parcurgerea unui întreg an școlar în Statele Unite ale Americii. Obiectivul programului este să promoveze înțelegerea reciprocă între cetățenii Statelor Unite și țările din regiune, pentru ca liceenii să învețe mai multe despre SUA și să le prezinte colegilor americani țările lor de origine.

În 2021-2022, la nivel global, aproximativ 900 de liceeni vor învăța în SUA în cadrul programului FLEX.

Fiecare bursier va locui timp de un an de zile ca membru al unei familii americane și va studia într-un liceu american, având toate costurile acoperite prin program. La întoarcerea în România, anul de liceu petrecut în SUA poate fi recunoscut și echivalat.

Criterii de eligibilitate:

Competiția este deschisă liceenilor care îndeplinesc următoarele condiții cumulative:

au cetățenie română;

• sunt născuți între 15 iulie 2003 și 15 Iulie 2006;

• sunt actualmente în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a;

• studiază limba engleză în liceu;

• îndeplinesc criteriile pentru a obține viza SUA și nu au stat în SUA mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani.

Cei interesați sunt invitați să-și depună candidatura online până la data de 15 Octombrie 2020 la https://ais.americancouncils.org/flex

Informații complete despre program sunt disponibile la adresa de email [email protected] și pe site-ul www.americancouncils.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.