Skip to content
Administrație locală Recent

Liderul consilierilor județeni PNL Stela Firu: Nu putem permite ca persoanele care au nevoie de protecție să fie transformate în ”răzbunare politică”

De ce nu au votat consilierii județeni PNL bugetul pe 2020? Este întrebarea la care a răspuns, pentru PSNews Mehedinți, Stela Firu. Liderul consilierilor liberali ne-a explicat că nu au putut gira decizia președintelui Aladin Georgescu de a lăsa fără bani sute de persoane care au nevoie de protecție. Totodată, a precizat că liderul PSD Mehedinți a transformat asta într-o miză politică.

Am anunțat că nu putem vota proiectul de buget pentru județul Mehedinți pe anul 2020 având în vedere că peste 1.700 de persoane, salariați și cetățeni care au nevoie de protecție, să rămână fără fonduri. Dincolo de acuzele că Guvernul PNL nu a dat bani, se vede că DGASPC a devenit minge de ping pong, motiv de ”răzbunare politică”, prin faptul că nu a dat bani pentru Direcția pentru Protecția Copilului, dar a asigurat plata pentru funcționarea tuturor celorlalte instituții din subordinea CJ, pentru 10 luni, iar la investiții pentru domeniul Cultură, recreere a alocat suma de 7.380.000 lei. Nu avem nimic împotriva investițiilor, din contră. Le susținem. Însă nu putem să ignorăm faptul că este nevoie de bani pentru peste 1.000 de beneficiari instituționalizați (copii, bătrâni, persoane cu dizabilități)”, ne-a declarat liderul consilierilor județeni liberali.

Președintele CJ Mehedinți ar fi lăsat de înțeles că așteaptă ca ”ministrul lor (liberal n.red.) și Guvernul lor (liberal n.red.) să rezolve problema asta.

Cetățenilor care au nevoie de protecție nu le pasă de bătăliile politice, de asta am încercat să îi explicăm domnului Georgescu că ar fi putut să asigure buget pentru DGASPC pentru 6 luni și se va vedea la rectificare. În replică am primit niște argumente politicianiste, care nu ar fi trebuit să își aibă locul în Consiliul Județean. Regretăm că s-a ajuns aici și vom vedea ce soluții se vor găsi pentru că mehedințenii care au nevoie de protecție nu trebuie să fie transformați în subiect de răzbunare politică”, ne-a mai declarat Stela Firu.

Citește și Președintele CJ Mehedinți anunță că a aprobat bugetul județului pe 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.