Skip to content
Ediția de astăzi

Liderul PNL Florin Cîțu: Nu văd sensul reglementării pieței energiei de la 1 aprilie

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat marți, 25 ianuarie, că nu vede sensul reglementării pieței de la 1 aprilie, deoarece prețurile nu vor scădea dacă nu vom avea o piață liberă.

„La vară, știm foarte bine, consumul scade. Deci nu cred că cineva s-a gândit foarte bine (c.n. cu 1 aprilie). Soluția pe care noi o propusesem era pentru aceste luni de iarnă, când e consum mare. ANRE s-a opus. Vom discuta după 1 aprilie ce se întâmplă”, a spus Florin Cîțu.

Liderul PNL a făcut o serie de precizări și despre amenzile pentru furnizorii care nu au recalculat facturile.

Aici nu avem cum să rezolvăm problema, decât cu deschiderea pieței. (…) Cu cât ai mai mulți jucători pe piață, cu atât scade prețurile. Cu cât piața este mai supra-reglementată și totul este ținut în frâu, atunci apar tot felul de sincope. Dacă vrem o piață liberă și prețuri scăzute, trebuie să găsim soluții”, a precizat Cîțu.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, și șef al Camerei Deputaților, a declarat, în urmă cu câteva zile, că, din punctul său de vedere, prețul la energie trebuie să fie din nou reglementat de la 1 aprilie pe o perioadă de 6 luni, argumentând că legea permite acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.