Skip to content
Ediția de Astăzi Recent VIDEO

Liviu Dragnea, nurofenul și dublul standard! Sau cum minte președintele PSD

Dublul standard a devenit un lait motiv în rândul social democraților. Au identificat noul dușman cu care să se ”lupte”.  Ca să arate că treaba este ”serioasă”, inclusiv președintele PSD Liviu Dragnea este preocupat de dublul standard.

Recent, președintele PSD a declarat că în România Nurofenul are o calitate inferioară celui din alte țări, de aceea poate fi cumpărat fără rețetă.  Nu știm cine l-a mințit, chiar pe el, dar pe speța cu NUROFENUL Liviu Dragnea este într-o mare eroare. Se poate cumpăra fără rețetă și în alte țări.

Nu e vorba doar de mâncare, de medicamante. Ce-ar fi fost ca acum de Paști să avem pe masa legume românești, ouă românești, produse românești în general? Îmi aduc aminte, eram la Bruxelles, șeful delegației române la comitetul regiunilor și m-am dus la o farmacie să cumpăr Nurofen. Nu mi-a dat fără rețetă. Au zis că nu are aceeași calitate, substanța activă e mai mică, așa se vinde la voi”, a declarat Liviu Dragnea.

Am apelat la prietenii noștri de la Bruxelles să vedem dacă au nevoie de rețetă când se duc la farmacie să cumpere Nurofen. Ne-au spus că NU AU NEVOIE DE REȚETĂ! Mai mult chiar, substanța activă este la fel ca cea a medicamentului care se vinde în România.

Mai mult chiar, se poate cumpăra și online:

Posibilitatea de a comanda online Nurofen (de aici, aici sau aici) demonstrează că nu este nevoie de rețetă.

Despre dublul standard și ministrul Economiei Nicolae Bădălău a avut declarații contradictorii când a fost audiat în Comisia IMCO, în contextul în care România deține președinția Consiliului Europei.

Când a fost întrebat de europarlamentarul PNL Mihai Țurcanu despre dublul standard, ministrul vizibil luat prin surprindere a răspuns:

În ceea ce privește dublul standard de calitate pentru a asigura tratament egal tuturor cetățenilor UE, respectăm producătorii care doresc să adapteze produsele la specificul din fiecare țară”. Adică încuraja dublul standard.

Se pare că între timp a reușit să înțeleagă problema. Ministrul Bădălău a declarat că au reluat discuția pentru a elimina dublul standard.

Dosarul a fost gestionat de ministerul Economiei prin Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului. Vreau să spun că Președinția română a reintrodus textul privind dublul standard. Asta înseamnă că cetățenii vor fi informați cu privire la un produs care poartă o etichetă și care în Vest are un standard și în Est alt standard. Asta va proteja foarte mult consumatorul român. După adoptarea acestei directive, comercianţii au obligaţia să informeze consumatorii români privind dublul standard. Dacă produsele sunt diferite calitativ, comerciantul trebuie să informeze că acel produs este diferit de cel din alte state. Să nu scrie cu un scris mărunt, pe un colţ de hârtie că nu acceptăm aşa ceva. Autoritatea Naţională pentru protectia Consumatorului va merge şi va face aceste modificări. Laboratoarele din fiecare judeţ vor fi avea utilaje specifice care să determine într-un mod eficient şi cât mai repede aceste lucruri, pentru că discutăm de sănătatea poporului”, a spus ministrul Economiei, Niculae Bădălău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.