Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Locuri de muncă în agricultură în Portugalia și Danemarca la cules de mazăre

 

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mehedinti, prin intermediul Serviciului EURES România, anunţă organizarea la Târgu Jiu, la mijlocul lunii februarie 2019, a bursei locurilor de muncă în domeniul sezonier agricultură, pentru 50 locuri de muncă oferite de un angajator danez în Portugalia şi Danemarca, la cules de mazăre.

Se va munci într-o fermă cu lucrători din diverse țări, cu oportunități de dezvoltare a abilităților de muncă și socializare. Angajatorul danez deține în Portugalia o filială a firmei daneze Greenpeas. Compania promovează respectul reciproc, responsabilitatea și încrederea reciprocă între lucrători.

Durata contractului pentru Portugalia este  aprilie – iunie 2019 (Program de lucru 30 – 40 ore, 6 zile/săptămână), iar pentru Danemarca este iunie – octombrie 2019.

În Portugalia cazarea se face în case echipate cu toate utilitățile. Taxa de cazare plătită de lucrător/lună este de 100 – 120 euro, incluzând consumul/utilitățile.

Transportul dus-întors România-Portugalia este plătit de angajator, urmând să recupereze banii din salariile plătite angajatului.Transportul de la locul cazării la locul de muncă este gratuit, fiind asigurat de către angajator. În Danemarca cazarea se face în rulote, în camping sunt disponibile: bucătărie, sală de mese, toalete, baie cu dușuri, mașini de spălat, internet Wireless. Taxa de cazare plătită de lucrător/zi este de 8 euro și acoperă inclusiv gazul, apa și electricitatea.  Transportul dus-întors Romania-Danemarca este în sarcina lucrătorului.

Pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă sau pentru cumpărături, angajatorul va pune la dispoziția lucrătorilor un autobuz, contracost pentru 1,5 euro/zi/persoană. Opțional, lucrătorii pot să își aleagă alt mijloc de transport la locul de muncă.

În Portugalia, plata muncii este în funcție de cantitatea culeasă, în lădițe, caserole cu gramaj specific. Salariul minim/lună/persoană pentru 173 de ore de lucru este de 700 euro brut. Dacă se culege mai mult de 1950 kg în 173 de ore, se va plăti, pentru fiecare kg. cules în plus, 0,30 euro/kg, ca bonus. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației portugheze. În Danemarca, plata muncii este în funcție de cantitatea culeasă, în lădițe, caserole cu gramaj specific. Salariul este 0.6 euro brut/kg+12,5% alocație de concediu. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației daneze.

Candidații trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba română, cu poză inclusă, pe adresa de email: [email protected]. Termenul limită pentru trimiterea aplicațiilor este 1 martie 2019. Instrucțiunile de aplicare se găsesc pe website-ul www.My-greenpeas.com. Selecția va avea loc la mijlocul lunii februarie 2019, în Târgu-Jiu. Detaliile referitoare la data, locatia și programul selecției vor fi trimise numai persoanelor invitate. Nu sunt admise alte persoane la interviu. Ulterior selecției, se va putea aplica până în data de 01.03.2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.