Skip to content
Recent

Dacian Cioloș – ”ținta” miștourilor pe Internet

Dacian Cioloș a devenit un subiect controversat pentru mulți dintre români, în mod special în mediul online, după ce a devenit președintele PLUS și promovează ”oameni noi în politică”.

Scandalurile s-au cam ținut scai de noul partid, deja au existat demisii, în mai puțin de o săptămână de la alegerea noii conduceri a partidului. Recent, un timișorean, Alin Gorșcovoz, a publicat, luni 4 februarie, pe pagina sa de Facebook mai multe documente care demonstrează faptul că Dacian Cioloș a deținut o funcție de conducere în cadrul PUNR, funcție importantă, ce nu putea fi deținută decât de un membru de partid.

Tot în cursul zilei de luni fostul președinte Traian Băsescu a declarat la TVR 1 că fostul premier tehnocrat era dispus să treacă la socialiști pentru a putea fi numit comisar.

Eu l-am susținut când s-a făcut actuala Comisie Europeană. Eu l-am susţinut, eram preşedinte când s-a făcut actuala Comisie Europeană cu Jean-Claude Juncker, pentru încă un mandat. La Comisia Europeană se poate încă un mandat, dar pe alt portofoliu, nu pe cel pe care l-ai avut anterior. Aproape mă înţelesesem cu Juncker. Am vorbit cu el și știți ce mi-a spus? Jean-Claude Juncker, fiind un PPE-ist înrăit, îmi zice: ”Păi, Cioloş a venit la mine să-mi spună că el trece la socialişti, dacă i se dă un mandat din partea socialiștilor!”. Ăsta-i Cioloş acum, ăsta e caracterul omului onest”, a spus Traian Băsescu.

Comportamentul ambivalent al fostului premier tehnocrat a devenit subiect de ”glume” pentru internauți.

Partidul Unității Națiunii Române (PUNR) s-a format la data de 15 martie 1990. Denumirea inițială, sub care a fost înscris în Registrul Partidelor Politice a fost Partidul de Uniune Națională a Românilor din Transilvania (PUNTR), iar președintele fondator a fost inginerul Constantin Ivasiuc, din Brașov. La primele alegeri libere, din mai 1990, PUNR a obținut 9 mandate de deputat (2,12% din voturile exprimate) și 2 mandate de senator (2,15% din voturi), toate mandatele fiind din Transilvania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.