Skip to content
Ediția de astăzi

Ludovic Orban rămâne în carantină. Premierul a aflat rezultatul testului COVID-19

Premierul Ludovic Orban a aflat rezultatul testului COVID-19. Executivul anunță că Orban nu este infectat cu noul coronavirus.

”Rezultatul testului pentru noul coronavirus (COVID-19) în cazul prim-ministrului Ludovic Orban este negativ. Menționăm faptul că testul a fost realizat la cerere, preventiv, premierul nefiind încadrat într-o definiție de caz întrucât nu este considerat contact direct al unei persoane diagnosticate pozitiv. Din motive de precauție, Ludovic Orban va rămâne în carantină până joi, 8 octombrie a.c., de unde își va exercita atribuțiile funcției de prim-ministru și își va desfășura activitatea fără interacțiune fizică cu alte persoane. În cursul zilei de joi premierul va efectua un nou test, la distanță de 10 zile de la prezența în platoul TV în care s-a aflat o persoană care, în cursul zilei de duminică, a fost confirmată pozitiv la testul pentru noul coronavirus”, se arată în comunicatul Guvernului.

Premierul s-a autoizolat după ce a aflat, luni dimineața, că jurnalistul de investigații Silviu Mănăstire, în emisiunea căruia a fost zilele trecute a fost testat pozitiv cu Covid-19. După premier, au anunțat că își fac testul și alți miniștri din Cabinet.

Și noul primar al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că se testează și intră în carantină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.