Skip to content
Ediția de astăzi

Ludovic Orban, videoconferință cu liderii PNL: ce subiecte ar urma să fie discutate

Premierul Ludovic Orban, președinte al PNL, va avea o întâlnire cu liderii liberali, imediat după Sărbătorile Pascale. Surse liberale au precizat pentru PSnews.ro că Ludovic Orban a convocat ședința Biroului Permanent Național al PNL marți seara, începând cu ora 19:00.

Printre temele de discuție se vor regăsi alegerile locale și criza sanitară și economică provocată de pandemia de coronavirus.

Amintim că parlamentarii se întorc la serviciu din această săptămână. Mâine la Camera Deputaţilor, 12 aleşi vor participa la şedinţa Birolului Permanent, iar joi va avea lor prima şedinţă de plen. În sală nu vor fi mai mult de 30 de persoane şi vor fi respectate toate măsurile de precauţie.

Senatul a adoptat miercuri un proiect de lege inițiat de PSD, ALDE, UDMR și Pro România prin care au fost prelungite mandatele aleșilor locali, iar data următoarelor alegeri nu va mai fi stabilită de Guvern, ci de Parlament. Proiectul de lege a fost inițiat de șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, șeful interimar al PSD, Marcel Ciolacu, și liderii UDMR și Pro România, Kelemen Hunor și Victor Ponta.

Decizia Senatului vine în contextul în care, pe 6 aprilie, vcicepremierul Raluca Turcan a anunțat că alegerile locale se amână, iar mandatul aleșilor locali va fi prelungit printr-o Ordonanța de Urgență. OUG a ajuns la Parlament pentru a fi aprobată, dar parlamentarii PSD, ALDE, UDMR și Pro România din Comisia juridică au modificat-o drastic.

Senatul a fost prima Cameră sesizată, urmând ca proiectul legislativ să ajungă pe masa Camerei Deputaților, for decizional în acest caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.