Skip to content
Ediția de astăzi

MAE, despre noile condiţii de intrare în Italia: Testul negativ COVID-19 devine obligatoriu

Ministerul de Externe precizează că autoritățile italiene au revizuit condițiile de intrare în Italia, în contextul pandemiei de COVID-19.

Astfel, începând cu data de 16 decembrie 2021, toate persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României în ultimele 14 zile anterior intrării pe teritoriul italian trebuie să prezinte transportatorului, la momentul îmbarcării, sau oricărei persoane desemnate să efectueze verificări, următoarele documente (cumulativ):

a. formularul digital de localizare a pasagerilor (https://app.euplf.eu), în format digital sau tipărit;

b. certificatul verde COVID-19, care să ateste efectuarea schemei complete de vaccinare împotriva COVID-19 cu cel puțin 14 zile anterior intrării în Republica Italiană, sau trecerea prin boală, într-un interval de maximum 6 luni anterior intrării, sau o altă certificare echivalentă;

c. dovada efectuării unui test molecular (tip PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 48 de ore anterior intrării în Republica Italiană, sau a unui test rapid (tip antigen), cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 24 de ore înaintea intrării.

Persoanele care nu prezintă certificatul verde COVID-19 care atestă efectuarea schemei complete de vaccinare sau trecerea prin boală trebuie să respecte măsura autoizolării pentru o perioadă de 5 zile de la intrarea pe teritoriul italian, la adresa indicată în formularul de localizare a pasagerilor (https://app.euplf.eu), și să efectueze un test molecular sau antigen pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 la finalul perioadei de autoizolare.

Copiii cu vârsta de până la 6 ani nu trebuie să prezinte la intrarea în Republica Italiană dovada efectuării unui test molecular sau antigen cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, dar sunt supuși măsurii izolării, cu excepția celor care sunt însoțiți de părintele sau părinții care se află în posesia unui certificat ce atestă vaccinarea sau trecerea prin boală.

Persoanele care vin în Italia din alte state UE trebuie să prezinte un test negativ

Persoanele care sosesc în Italia din alte state UE vor fi nevoite să prezinte un test negativ la infecția cu SARS-CoV-2, conform ordinului semnat de ministrul italian al Sănătății. Până la acest act normativ era suficient să prezinte certificatul digital de vaccinare.

Noua regulă pentru intrarea în Italia se îndepărtează de abordarea unitară europeană în ceea ce privește călătoriile și pune autoritățile de la Roma într-o poziție divergentă față de autoritățile de la Bruxelles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.