Skip to content
Lifestyle

Malala Yousafzai s-a căsătorit

https://www.theguardian.com/

Activista și câștigătoarea premiului Nobel Malala Yousafzai a anunțat că s-a căsătorit cu Asser Malik, în cadrul unei ceremonii restrânse organizată la Birmingham.

A devenit cunoscută după ce a primit premiul Nobel pentru pace, în 2014, când avea doar 17 ani. Anul trecut Malala a absolvit Universitatea Oxford având o diplomă în filosofie, politică și economie.

Yousafzai a început să scrie pe blog pentru BBC în 2009 despre experiențele ei din timpul influenței crescânde a talibanilor în regiunea Swat Valley din Pakistan.

Încercând să o reducă la tăcere, talibanii au împușcat-o în cap când avea 15 ani, în 2012, și a supraviețuit. „În loc să mă reducă la tăcere, mi-au amplificat vocea dincolo de Pakistan”, a scris ea în cartea ei din 2019 We Are Displaced.

În 2013, Yousafzai a co-fondat Malala Fund, o organizație internațională non-profit care pledează pentru școlarizarea fetelor. În discursul său de acceptare a Nobelului din 2014, ea a spus: „Acest premiu nu este doar pentru mine. Este pentru acei copii uitați care doresc educație. Este pentru acei copii speriați care vor pace. Este pentru acei copii fără voce care vor schimbarea. Sunt aici să le susțin drepturile, să le ridic vocea.”

În 2017, Yousafzai a devenit un amabsador al păcii al Națiunilor Unite pentru a ajuta la creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța educației fetelor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.