Skip to content
Ediția de Astăzi

Mandatul de arestare preventivă pe numele lui Sebastian Ghiță a fost revocat

Fostul deputat Sebastian Ghiță se poate întoarce în România, după ce magistrații Curții de Apel Ploiești au decis să revoce măsura arestării preventive emisă pe numele acestuia în dosarul în dosarul în care acesta este cercetat de DNA Ploieşti pentru trafic de influenţă, spălare a banilor şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Prin Încheierea din data de 07 martie pronunţată în dosarul 687/105/2019, Curtea de Apel Ploieşti – Secţia Penală şi pentru cauze cu minori şi de familie, a dispus următoarele: (…) admite contestaţia formulată de Ghiţă Sebastian Aurelian împotriva încheierii 74 din 4 martie pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalul Prahova pe care o desfiinţează în totalitate şi rejudecând cererea inculpatului: (…) admite cererea şi dispune revocarea măsurii arestării preventive a inculpatului, luată prin încheierea 98 din 15 martie 2017 a Tribunalului Prahova şi devenită definitivă prin încheierea din 3 aprilie 2017 a Curţii de apel Ploieşti şi în baza cărora a fost emis mandatul de arestare preventivă 2/UP/14 aprilie 2017 emis de Curtea de Apel Ploieşti. (…). Definitivă„, se arată în minuta deciziei, potrivit Agerpres.

De asemenea, fostul deputat Sebastian Ghiță a fost achitat joi, 14 iunie, de magistrații de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în dosarul în care este judecat pentru folosire de informaţii nedestinate publicităţii, dare de mită, cumpărare de influenţă, conducere fără permis, şantaj şi spălare de bani. Decizia nu a fost definitivă.

Tot în decizia din iunie magistrații au revocat mandatul de arest preventiv emis pe numele lui Sebastian Ghiţă şi în baza căruia a fost cerută extrădarea din Serbia și revocarea sechestrului asupra bunurilor fostului deputat şi restituirea cauţiunii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.