Skip to content
Focus Recent

Mehedinți: Contrabanda în floare! Au fost recuperați peste 5 milioane de lei în primele șase luni ale anului

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Crimnalităţii Economice anunță că în primele 6 luni în județul Mehedinți au făcut controale pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniile în care aceasta se manifestă pregnant şi a contrabandei.

În această perioadă au fost efectuate 68 de acţiuni în cadrul cărora au fost verificaţi peste 140 de agenţi economici. Poliţiştii au constatat, în urma acestor controale, 48 infracţiuni în cele 43 dosare penale instrumentate, pentru săvârşirea cărora au fost cercetate 45 persoane. Au fost dispuse măsuri asigurătorii, pentru recuperarea prejudiciului cauzat, până în prezent fiind recuperați aproximativ 5.360.000 lei.

De asemenea, 4 dosare penale au fost înaintate parchetelor competente cu propunerea de declinare a competenţei și de efectuare a cercetărilor către D.N.A. și D.I.I.C.O.T., datorită valorii prejudiciului constatat sau a complexităţii activităţilor infracţionale.

Totodată, au fost aplicate 47 de sancţiuni contravenţionale, în sumă totală de aproape 40.000 lei. Cu ocazia acţiunilor întreprinse pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale oamenii legii au reţinut 6 persoane, faţă de 4 dintre acestea fiind dispuse alte măsuri preventive.

De exemplu, în luna aprilie poliţiştii au surprins în flagrant pe un teren aflat în extravilanul comunei Salcia, judeţul Mehedinţi, un bărbat de 40 ani, în timp ce oferea altei persoane de 50 ani, cantitatea de 15.000 ţigarete netimbrate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.