Skip to content
Focus Recent

Cum va fi vremea în luna august

Media temperaturii aerului în luna august se va situa ușor sub valorile climatologice în jumătatea de sud a țării și va fi mai ridicată în restul teritoriului, în special în nord-vest, anunță meteorologii.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în zonele de munte, precum și în regiunile sud-vestice, sudice și estice și deficitare în regiunile nordvestice. În primele zile ale lunii cantitățile de precipitații vor fi excedentare în zonele de munte, precum și în regiunile sud-vestice, sudice și estice și deficitare în regiunile nordvestice.

În săptămâna 6 – 13 august temperatura aerului se va situa sub normele climatologice în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în sud și sud-est. Excepție vor face regiunile nord-vestice, unde valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale ale perioadei. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în zonele deluroase și montane și local în regiunile intracarpatice și, în general, apropiate de normele climatologice în restul teritoriului.

În săptâmâna 13 – 20 august temperatura aerului va fi apropiată de normele climatologice ale săptămânii în partea de nord-vest a țării și mai scăzută în restul teritoriului, în special în regiunile sudice. Cantitățile de precipitații vor fi , în general, apropiate de normele climatologice ale săptămânii în majoritatea regiunilor.

În ultima săptămână, 20  27 august, media temperaturii aerului va fi apropiată de norma climatologică a săptămânii în cea mai mare parte a teritoriului, posibil cu valori ușor mai scăzute în jumătatea de sud. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în jumătatea de vest a țării și, în general, apropiate de normele climatologice ale perioadei în
restul teritoriului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.