Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Mehedinți: În ultimele 24 de ore un bărbat a murit din cauza COVID-ului

Din păcate, în ultimele 24 ore în Mehedinți a fost înregistrat un deces, la o persoană de sex masculin, vârsta 82 ani. Persoana a fost confirmată cu COVID-19 și internată în data de 22 octombrie.
Victima avea comorbidități: hepatosteatoză, adenoma de prestată, tulburare depresivă, degenerescență maculară atrofică.
Vineri, 30 octombrie 2020, în județul Mehedinți situația epidemiologică este următoarea:
– 735 persoane se află în carantină la domiciliu/locația declarată,
– 2131 persoane confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (45 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore),
– 133 persoane internate, din care 13 persoane internate la sectia ATI,
– 223 persoane izolate la domiciliu asimptomatice,
– 93 persoane decedate.
DSP Mehedinți precizează că rata incidenței cumulative COVID-19 la 1000 de locuitori în județul Mehedinți, calculată conform Hotarârii de Guvern 856/2020 este de 1,27.
La nivelul județului Mehedinți, situația localităților cu rata incidenței cumulative peste 1,5 la 1.000 de locuitori este următoarea:
1. GODEANU (2,62)
2. HINOVA (2,62)
3. HUSNICIOARA (2,19)
4. POROINA MARE (1,80)
5. DROBETA TURNU SEVERIN (2,38)
6. STÂNGĂCEAUA (2,34)
În contextul creșterii numărului de cazuri de Covid 19, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, polițiștii Inspectoratului de Politie Județean Mehedinți cu suportul Jandarmeriei, Poliției Locale, a Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare și reprezentanți de la Protecția Consumatorului au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost verificate aproximativ 470 de persoane și peste 30 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor.
În urma activităților desfășurate au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de peste 2.500 lei. De asemenea, au fost verificate peste 40 de mijloace de transport în comun.
Pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV2, în ultimele 24 de ore, pompierii au desfășurat șapte acțiuni, fiind verificate 48 de obiective, dintre care: patru unități de învățământ, un sediu de bancă, două centre comerciale, trei unități de alimentație publică și 38 de spații comerciale. În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate patru avertismente pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. De asemenea, echipaje operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin au efectuat 14 misiuni, nouă dintre acestea pentru decontaminarea a 12 ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a autospecialei de transport personal și victime multiple (ATPVM), iar cinci pentru preluarea și transportul unor persoane care au necesitat îngrijiri medicale sau au intrat în izolare la domiciliu.
Poliția Locală a făcut verificări la 352 de persoane din 285 de locații cu privire la noile măsuri reglementate prin Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. De asemenea a desfășurat misiuni de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport, în urma cărora au fost sancționate 8 persoane cu avertisment în conformitate cu prevederile Legii 55/2020.
Reamintim tuturor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție și să nu se expună la riscuri. Acțiunile de acest gen vor continua zilnic, scopul acestor fiind sănătatea și siguranța cetățenilor. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci ca toți sa conștientizeze că sănătatea și viata persoanelor sunt cele mai importante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.