Skip to content
Spot

Ministrul Virgil Popescu anunță lansarea programului Electric UP

Ministrul mehedințean Virgil Popescu anunță că în curând se va lansa programul Electric UP, prin care se pot accesa fonduri în valoare de 100 de milioane de euro pentru montarea de panouri solare și stații electrice.

Astăzi am participat, împreună cu premierul Ludovic Orban, la evenimentul de lansare al „Topului Naţional al Firmelor Private din România”, organizat de CNIPMMR. Am transmis că până la sfârșitul lunii noiembrie, aplicanţii la măsurile 1 şi 2, din schema de ajutor de stat pentru IMM-uri, îşi vor primi banii. De asemenea, am reamintit, că bugetul pentru măsura 2, capital de lucru, va fi suplimentat astfel încât toți întreprinzătorii care au aplicat să beneficieze de aceste fonduri, care apoi să se întoarcă în economie.  În două săptămâni vom lansa și programul Electric-Up, cu un buget de 100 de milioane de euro, şi ne dorim ca un număr cât mai mare de întreprinzători să acceseze aceste fonduri. Pentru viitor, în contextul crizei pandemice, este nevoie să ne gândim acum la un concept mai larg, „Muncesc, trăiesc, produc în ţara mea” care să genereze locuri de muncă şi să revitalizeze mediul economic românesc”, a declarat ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Prin acest program întreprinderiloe mici și mijlocii, inclusiv din domeniul HORECA, pot accesa fonduri pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică și a staţiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in, prin Programul de finanțare “ELECTRIC UP“.

Programul va fi gestionat de Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.  Valoarea maximă a sprijinului este de 100.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.