Skip to content
Ediția de astăzi

Mesajul premierului de Ziua Națională: Avem acum şansa reală să schimbăm lucrurile în bine

Sărbătorim în acest an Ziua Naţională a României cu împlinirea faptului că am reuşit să lăsăm în urmă, prin vot, ceea ce a frânat progresul pe care ni l-am dorit după căderea comunismului. Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, dată la care Marea Adunare de la Alba-Iulia a votat unirea tuturor românilor din Transilvania şi Banat cu România, a însemnat pentru făuritorii ei împlinirea „Visului de Veacuri, a Visului de Aur al României”, aşa cum minunat descria acest moment al istoriei Regina Maria”, a transmis, duminică, Ludovic Orban.

Acesta afirmă că sărbătorim cu sentimentul adevăratei eliberări.

”Astăzi, la o distanţă în timp de 101 ani – în care soarta României nu a fost lipsită de suferinţă, în anii de război, în anii de comunism şi chiar şi în istoria foarte recentă – sărbătorim Ziua Naţională cu sentimentul adevăratei noastre eliberări şi cel al împlinirii unui nou vis al românilor”, a mai transmis Ludovic Orban.

Avem acum şansa reală să schimbăm lucrurile în bine, să trăim într-o ţară democratică, în care instituţiile statului să servească cetăţeanul, iar legea să fie aplicată pentru toţi, în mod egal. Este momentul să consolidăm cu adevărat România europeană, care să garanteze cetăţenilor săi drepturile şi libertăţile fundamentale şi în care să se regăsească toţi românii, indiferent de locul unde au ales să trăiască. Să construim împreună un drum ireversibil al României către stabilitate socială şi economică, către prosperitate, în care cei care muncesc onest să se bucure de beneficiile muncii lor, iar antreprenorii să se simtă corect trataţi. Să dezvoltăm societatea românească pe principiile solide ale adevărului şi meritocraţiei, în care competenţa să fie recunoscută şi apreciată”, a continuat premierul.

Ludovic Orban a precizat şi care este crezul său în calitate de prim-ministru: ”Crezul meu, ca prim-ministru, este să nu irosim această şansă şi, „prin noi înşine”, români din ţară sau din alte colţuri ale lumii, să construim o Românie normală pentru toţi cetăţenii. La mulţi ani, România! La mulţi ani, dragi români din ţară şi din afara graniţelor!

Ludovic Orban sărbătoreşte Ziua Naţională la Alba Iulia, unde participă la mai multe evenimente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.