Skip to content
Ediția de astăzi

Meteo: Contraste la început de februarie. La munte va fi mai frig decât de obicei, în restul țării va fi mai cald

Luna ianuarie a început cu record de temperaturi, de până la 19 grade Celsius, apoi a urmat un episod cu ger și minine de minus 26 de grade Celsius. Urmează încă o lună cu diferențe mari de temperatură a precizat Elena Mateescu, director general al Administrației Naționale de Meteorologie.

Se pare că și ultimele zile din cea mai rece lună a anului vor fi caracterizate, din punct de vedere termic, de valori peste ceea ce ar fi normal pentru această perioadă. Procesul de încălzire a vremii va continua și în următoarele zile și în regiunile intracarpatice, acolo unde am avut la începutul săptămânii valori care au coborât până la minus 26 de grade Celsius. Vorbim de maxime care vor avea mâine valori de la minus 1 grad până la 9 grade, iar duminicăă, valori de până la 10 grade, inclusiv în Capitală o maximă de 7-8 grade”, a spus Mateescu, potrivit PSNews.ro

Și minimele pe parcursul nopților sunt mult mai ridicate decât valorile deja amintite, între minus 6 până la 2-3 grade în zona litoralului”, a adăugat ea.

„Este o masă de aer mai cald prezentă în zona țării noastre, care va fi de interes și în prima săptămână din februarie, pentru că este posibil să consemnăm în continuare în regiunile extracarpatice temperaturi ușor peste medii iar în cele intracarpatice și la munte sub norme”, a spus Mateescu.

Acest ecart pare să fie de interes, din punctul de vedere al regimului termic și în săptămâna 7-14 februarie, după care, în a doua parte a lunii să ne apropiem de normalul termic în aproape toată țara.

Și luna ianuarie și luna februarie pot să aducă fenomene de iarnă specifice, cu strat de zăpadă. În zona montană stratul de zăpadă a fost consistent. În partea de vest, centru și estul țării vorbim de grosimi variabile, între 4 și 50 de centimetri. E adevărat, nu am consemnat un strat consistent de zăpadă în zona de sud-est a țării. Se pare că se va mai lăsa așteptat”, a adăugat ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.