Skip to content
Ediția de astăzi

Prognoza meteo: Vremea se încălzește. Unde vor fi cele mai mari temperaturi

Vremea se îndreaptă în weekend, deşi vineri va fi tot frig, în special dimineaţa şi seara, iar ploi răzleţe se vor semnala în majoritatea regiunilor. Cele mai ridicate temperaturi sunt prognozate în Oltenia.

Vineri, 3 septembrie, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vremea se va menţine răcoroasă dimineaţa şi noaptea în cea mai mare parte a ţării, iar în orele amiezii valorile termice vor fi în marea lor majoritate mai coborâte decât cele normale datei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua în regiunile nordice, centrale şi nord-estice precum şi la munte, unde doar cu totul izolat va ploua slab.   Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, şi pe arii restrânse în zona submontană a Munteniei. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 26 de grade, iar cele minime se vor situa între 6 şi 14 grade, mai scăzute în depresiuni până spre 2 grade, dar şi uşor mai ridicate pe litoral, potrivit PSNews.ro

Sâmbătă, 4 septembrie, va fi frig dimineaţa, însă în orele amiezii şi pe parcursul nopţii se vor înregistra valori termice în marea lor majoritate apropiate de cele normale datei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua local în nordul şi estul ţării, iar noaptea şi în sud şi sud-vest, însă doar pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare ziua în zona Dobrogei.   Conform meteorologilor, temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 şi 18 grade, mai coborâte în depresiuni.

Prognoza meteo lunară

Săptămâna 30.08.2021 – 06.09.2021

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în cele intracarpatice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nord-vestice, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales la munte.

Săptămâna 06.09.2021 – 13.09.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în nord-estul teritoriului. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general excedentare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 13.09.2021 – 20.09.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a teritoriului. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 20.09.2021 – 27.09.2021

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.