Skip to content
Ediția de astăzi Spot

Ministrul Economiei Virgil Popescu: Dragi români nu faceți stocuri supradimensionate! Nu este cazul!

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri Virgil Popescu le-a transmis românilor să nu facă stocuri supradimensionate, pentru că nu vor fi probleme de aprovizionare.

Evident că în acest moment populația este panicată, speriată și încearcă să își facă stocuri cât mai mari, dar asta va duce la o risipă alimentară. Sunt convins că Ministerul Agriculturii va prezenta o situație în viitoarele ședințe de Guvern despre situația din România. Dar până atunci cred că toți ar trebui să facem un apel la populație să nu facă stocuri foarte mari pentru că nu vine războiul, nu se întâmplă nimic, magazinele sunt acolo, se pot duce oricând să își cumpere, nu văd de ce trebuie să ne panicăm, să ne facem stocuri pentru 30 de zile. Putem merge la cumpărături indiferent de situația care va fi, aprovizionarea cu alimente este prioritară. Dragi români nu faceți stocuri supradimensionate pentru că nu este cazul”, a declarat ministrul mehedințean în cadrul unei intervenții telefonice la Realitatea TV.

Virgil Popescu a mai anunțat că mai lucrează la un alt set de măsuri pentru a ajuta companiile afectate de criză.

Lucrez împreună cu ministrul de Finanțe și cu premierul la un al doilea set de măsuri pentru a face față noilor provocări economice apărute din cauza crizei determinate de noul coronavirus. Ne gândim, de asemenea, la o strategie pe care să o aplicăm după ce vom trece de această încercare, iar în acest sens am avut, ieri, o audioconferință cu reprezentanții BERD și le-am solicitat sprijin pentru a demara rapid un plan de dezvoltare economică post-coronavirus. Este nevoie ca România, după această criză, să-și stabilească direcțiile pe care le va urma astfel încât economia să devină una competitivă”, a mai declarat ministrul mehedințean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.