Skip to content
Ediția de astăzi Recent Spot

Virgil Popescu îl pune la punct pe Aladin Georgescu: ”NU mai putem să plătim SUBVENȚII pentru a încălzi piscinele bogaților”

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, îi acuză pe Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți și, totodată, președintele PSD Mehedințo, că răspândește informații false despre subvenția la gigacalorie către populație.

”Mașinăria de propagandă a PSD s-a pus în funcțiune. Însă, dacă aș fi în locul președintelui CJ Mehedinți Aladin Georgescu aș tria puțin din informațiile eronate pe care le fac publice. Înțeleg că domnul Aladin Georgescu susține că ”vrem să interzicem primăriilor să mai plătească în beneficiul cetățenilor, subvențiile pentru gigacalorie în cazul consumatorilor casnici” și că asta ar afecta direct severinenii! ERONAT!”, scrie ministrul Virgil Popescu pe contul său de Facebook.

În opinia acestuia, Aladin Georgescu este un ”ipocrit” având în vedere că nu a sprijinit municipiul Drobeta Turnu Severin în problema încălzirii:

”Președintele Consiliului Județean Mehedinți este ipocrit, așa cum ne-a obișnuit deja! Unde erați domnule Aladin Georgescu când mă certam cu șeful dumnevoastră, Liviu Dragnea, care promisese bani pentru încălzirea Severinului, dar pe care nu i-a dat? V-a păsat de severineni atunci când colega dvs, deputata PSD Alina Teiș, , A VOTAT ÎMPOTRIVA amendamentului depus de mine prin care primăria Drobeta Turnu Severin a făcut o economie de aproximativ 7 milioane de lei, pentru un credit contractat pentru împrumutul luat pentru finanțarea unor cheltuieli curente pentru asigurarea furnizării energiei termice în sezonul rece?!?”.

În context, ministrul Economiei îi readuce aminte lui Georgescu faptul că  în luna octombrie, cu ajutorul colegilor parlamentari de la PNL, a obținut 25.000 de tone păcură pentru încălzirea Severinului.

”În cadrul comisiei parlamentare pentru Servicii și Industrii, unde am fost vicepreședinte și, ulterior în plen, am trecut amendamentul care prevede următoarele:

<<Se aprobă scoaterea din stocurile disponibile în rezervele de stat, cu titlu de împrumut, până la data de 31 octombrie 2019, a cantității de 9941 tone păcură, iar până la data de 31 octombrie 2020, a cantității de 25.000 tone de păcură, pe perioada de iarnă, necesară asigurării, pe perioada de iarnă, a agentului termic pentru încălzirea populației din municipiul Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți. Împrumutul se acordă Serviciului Public de Alimentare cu Energie Termică, entitate juridică, din subordinea Consiliului Local al Muncipiului Drobeta Turnu Severin fără constituirea de garanții aferente contravalorii produsului. Cantitatea de 25.000 tone de păcură se pune la dispoziția Serviciului Public de Alimentare cu Energie Termică numai după restituirea sau achitarea cantității de 9941 tone păcură>>. Astfel severinenii nu suportă frigul, așa cum li s-a întâmplat în alte ierni.

Așa că domnule președinte al CJ Mehedinți Aladin Georgescu mai bine ați spune ce ați făcut, concret, pentru încălzirea Severinului?!? Și dacă nu aveți argumente poate vă spune primarul Severinului Marius Screciu ce am făcut pentru încălzirea severinenilor! Lăsați ipocrizia și demagogia deoparte și prezentați bugetul CJ Mehedinți pe 2020, că se pare că tot amânați asta, iar județul trebuie administrat!”, mai scrie pe Facebook Virgil Popescu.

Acesta detaliază exact ce se scrie despre subvenții în programul de guvernare:

”Ministerul Economiei va promova necesitatea îmbunătățirii politicilor publice în domeniul eficienței energetice și a protecției consumatorilor vulnerabili de energie. În prezent, România risipește foarte multă resursă energetică, iar protecția socială a consumatorilor vulnerabili nu este nici eficientă, nici suficientă. Este nevoie ca aceia care nu își pot plăti facturile la energie să fie identificați și ajutați mai mult decât în prezent. Modul de lucru de până acum, prin care toată populația României primește indirect subvenție, trebuie să înceteze. România trebuie să încerce să aducă în dezbatere la nivel UE problematica socială a sectorului energetic, inclusiv nevoia definirii unui concept European în privința sărăciei energetice și, eventual, definirea consumatorului vulnerabil la nivel european. Adoptarea OUG 1/2020 și, odată cu aceasta, a măsurii de a transfera Departamentul de Eficiență Energetică de la ANRE la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, împreună cu sumele încasate în cursul anului 2019 din taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie va permite dinamizarea acestui departament și realizarea de programe de eficiență energetică”.

”DA, trebuie să definim consumatorul vulnerabil. Și nu o spun doar eu, o spun, inclusiv, și colegii parlamentari de toate culorile politice, o spun partenerii europeni. NU mai putem să plătim SUBVENȚII pentru a încălzi piscinele bogaților!”, încheie ministrul Virgil Popescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.