Skip to content
Ediția de astăzi

Ministrul Energiei: Nu vom avea probleme cu sistemul energetic național în această iarnă

Ministrul mehedințean al Energiei Virgil Popescu a anunțat că din punct de vedere al stocurilor  sistemul energetic național este în regulă, pentru această iarnă.

Stocurile sunt exact în limitele programului de iarnă. Hidroelectrica are rezervele din lacuri în parametri normali, iar acest an nu vom avea probleme cu funcționarea sistemului energetic național”, a anunțat ministrul Energiei.

Totodată, Virgil Popescu a precizat că au fost finalizate normele de aplicare a legii aprobate recent de Parlament privind compensarea și plafonarea prețurilor la energie electrică, iar plățile se vor face la timp către furnizorii de energie electrică.

Vrem să facem o evaluare clară la începutul lunii ianuarie, să vedem cum funcționează această lege, dacă este cazul să venim să o corectăm cu o ordonanță de urgență în așa fel încât lucrurile să meargă normal și-i asigur pe toți furnizorii și pe toți participanții în această schemă de ajutor a românilor și a companiilor din România că nu vor avea de suferit cu privire la primirea banilor de la bugetul de stat. Am avut discuții cu ministerul de Finanțe și sunt primul care mă voi bate ca plățile să se facă în timp util”, a mai spus Virgil Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.