Skip to content
Ediția de astăzi Spot

Ministrul Economiei Virgil Popescu: Negociem la Bruxelles și finalizăm programul de creștere a rețelei de distribuție gaze naturale

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri Virgil Popescu a anunțat că negociază la Bruxelles pentru a obține fonduri europene pentru finalizarea programului de extindere a rețelei de distribuție a gazelor naturale în România.

Negociem la Bruxelles și finalizăm programul de creștere a rețelei de distribuție gaze naturale. Avem fonduri în POIM pe energie pentru programe pilot de creștere a rețelei inteligente de gaze naturale. Nu mai putem extinde rețelele ca până acum. Bruxelles vrea să finanțeze, dar vrea rețele noi, moderne. Nu trebuie să facem zgomot, nu trebuie să ne batem cu pumnul în piept în presă, dar rezultatele se vor vedea. Vom folosi bani din fondul de modernizare de 4-5 miliarde de euro. O negociere nu se face cu zgomot, sau în presă, ca să ne arătăm în fața tuturor: “Uite, ce facem noi!”. România nu va fi văduvită de banii pentru gaze naturale. Gazul natural va fi în casele românilor. ROMGAZ are în planul de investiții aprobat azi (luni n.red.) în AGA fabrica de metanol. Metanolul este prima, vor urma și altele. Pas cu pas le facem pe toate. Evident, cu sprijinul Parlamentului. Le mulțumesc colegilor de la USR pentru că au votat Programul de Guvernare. Să aibă răbdare. Suntem oameni de cuvânt și ne ținem de cuvânt”,  a declarat ministrul mehedințean al Energiei.

Virgil Popescu a mai declarat că în domeniul energiei va stimula investițiile noi.

Vom stimula investițiile noi și vom avea apetit investițional în domeniul producției energiei electrice în România. Va fi mai multă energie electrică, iar oferta va fi mai mare decât cererea. Asta ne-am dorit. Prețul energiei electrice este mare pentru că avem cerere mai mare ca oferta. Avem multe capacități de producție energie electrică, dar, din păcate, nefuncționale. La 1 ianuarie 2021 nu vom avea salturi masive, ci investiții multe și încrederea investitorilor. Toate aceste lucruri le-am făcut, și le vom face, în plină pandemie. Nu ne-a fost frică să le facem și eu cred că facem bine”, a mai declarat ministrul Energiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.