Skip to content
Ediția de astăzi Spot

Ministrul Fondurilor Europene: În 6 luni au fost făcute 13 apeluri de proiecte care cumulează peste 800 de milioane de euro

„Este cu siguranță unul din cele mai grele mandate ale unui ministru la cârma fondurilor europene din cele 12 de până acum în nici 8 ani de zile. Un mandat plin de neprevăzut, sub semnul instabilității politice – am participat la 4 audieri în comisiile Parlamentare, al constrângerilor cauzate de coronavirus, și al presiunii economice postpandemice. Am început în noiembrie spunând că banii europeni trebuie investiți, nu cheltuiți. Am continuat spunând că banii europeni salvează vieți, iar astăzi afirm cu tărie că banii europeni sunt pentru o economie sănătoasă”, a spus Marcel Boloș.

În funcție de măsurile de relaxare socială luate de autorități, vor fi lansate noi apeluri dedicate studenților antreprenori, creării de locuri de muncă pentru românii întorși din diaspora sau intrați în șomaj, dar și digitalizării economiei. În total, apelurile lansate în cele 6 luni cumulează 800 de milioane de euro.

Utilizarea eficientă a fondurilor europene alocate în următorii 7 ani urmărește ca România să aibă o politică a sănătății finanțată coerent din cei 4,5 miliarde alocați acestui domeniu și chiar să fie pregătită să răspundă proactiv potențialelor viitoare riscuri.

De asemenea, cercetare va fi revigorată prin 6 inițiative de mândrie națională care au în vedere valorificarea comercială a acestui domeniu. Serviciile publice și conectivitatea orașelor, alături de promovarea investițiilor ecologice sunt domeniile care oferă o imagine de ansamblu completă a strategiei construite de Ministerul Fondurilor Europene pentru exercițiul financiar 2021-2027.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.